Buiten Lente Zomer

Zweedse tuinmeubels

Roshults tuinmeubels

Met de voorspelling van de eerste warme dag van het jaar wordt het echt tijd om na te denken over je tuin en tuinmeubels. Ben je op zoek naar mooie Scandinavische tuinmeubels? Dan zijn de merken waar waarschijnlijk als eerste aan denkt Cane-Line en Sika. Beide merken zijn Deens. Maar ook in Zweden worden Scandinavische tuinmeubels gemaakt, onder andere door Blå Station, Röshults en Massproductions. Deze zijn minder bekend dan de Deense merken, maar Zweedse tuinmeubels zijn zeker het overwegen waard! Ieder merk heeft zijn eigen uitstraling, maar hebben wel allemaal die Scandinavische ‘look en feel’.

Blå Station

Van de drie merken is Blå Station de bekendste. Dat komt doordat Blå Station ook een uitgebreid aanbod heeft aan binnenmeubels. De tuinmeubels van Blå Station hebben een minimalistische uitstraling. Dat geldt overigens niet voor de ‘Oppe stoel’ (onderste foto). Dit is de loungestoel van Blå Station, maar dan in een uitvoering voor buiten.

Zweedse tuinmeubels van Blå StationZweedse tuinmeubels van Blå StationZweedse tuinmeubels van Blå Station

Röshults

Röshults is een Zweedse meubelmaker, die een uitgebreide collectie aan buitenmeubels heeft. De meubels van Röshults hebben een strakke afwerking en een moderne uitstraling. Naast tuinmeubels maakt Röshults ook andere producten voor buiten. Denk bijvoorbeeld aan barbecues en tafelgrillen, maar ook aan andere leuke accessoires voor buiten. Hieronder zie je een aantal foto’s, die een goed beeld geven van het gevoel dat Röshults meubels hebben.
Zweedse tuinmeubels van RöshultsZweedse tuinmeubels van RöshultsZweedse design meubels van Röshults

Massproductions

Massproductions is een Zweeds design merk onder de leiding van Chris Martin en Magnus Elebäck. De meubels van Massproductions hebben een eigentijdse uitstraling. Dat is terug te zien in hun twee series met tuinmeubels. Op de eerste foto zie je stoelen en tafel van de ‘Tio’ serie en op de tweede foto staat een stoel uit de ‘Jig Mesch’ collectie.
Zweedse tuinmeubels van MassproductionsZweedse tuinmeubels van Massproduction

Zweedse tuinmeubels kopen

Zweedse tuinmeubels zijn niet overal te koop. Maar als je een beetje zoekt op internet, zijn er voldoende mogelijkheden om de tuinmeubels van Blå Station, Röshults en Massproductions te verkrijgen. De tuinmeubels van Röshults zijn te onder andere te koop bij THooft Buitengewoon in Gent. De tuinmeubels van Blå Station en Massproductions zijn voornamelijk online goed verkrijgbaar. Voor het online kopen van Zweedse tuinmeubels kan je denken aan de webshop van het Scandinavian Design Center of de Finnish Design Shop.

Meer inspiratie

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen