Meubels

De inhaalslag van Zweedse design meubels: Svedese, Blå Station en A2 Designers

Zweedse design meubels Oppo

In een serie blogs laat ik je zien wat de verschillen zijn tussen Deens, Zweeds en Fins design. Dit is het tweede blog uit de serie, het eerste blog vind je hier.

Zweedse design meubels hebben vaak een andere uitstraling dan Deense design meubels. Van alle Scandinavische landen heeft Denemarken namelijk de langste geschiedenis als het gaat om design. De Denen zijn simpelweg wat verder dan de Zweden!

Zweedse designmerken hebben de laatste drie decennia echter hard gewerkt aan een inhaalslag. Met designers als Yngve Ekström heeft Zweden ook grote namen die in de jaren ’50 mooie meubels maakten. En met het jonge design label A2 Designers komen er nu ook kleurrijke en strakke design meubels uit Zweden.

Swedese

Svedese is een van de bekendste Zweedse meubelmakers. Ze maken de Laminostoel, ontworpen door Yngve Ekström. Deze stoel is uitgeroepen tot beste Zweedse design meubelstuk uit de 20e eeuw. De Lamino design stoel heeft zelfs een eigen postzegel!.

De tweede foto is van een andere design klassieker: de Swedese continental sofa. Op de derde foto zie je de Happy chair, die ontworpen is door Roger Persson. De Happy chair is een voorbeeld van Zweeds design van de 21e eeuw.

Zweedse design meubels - Swedese Lamino Zweedse design meubels - Swedese continental Zweedse design meubels - Swedese Happy

A2 designers

A2 designers is een jong, Zweeds designlabel, dat eigentijdse meubels maakt. Het bedrijf is in 2008 gestart, maar heeft al veel leuke en inspirerende meubels. Hieronder zie je een deel van de collectie van A2 designers. Zoals je kunt zien, springen moderne meubels van A2 er vaak uit door het gebruik van heldere kleuren.

A2 designer meubels A2 designer meubels
A2 designer meubels

Blå Station

Blå Station is nog zo’n bekende Zweedse meubelmaker. Dit merk heeft een geheel eigen stijl. Hun meubels zijn erg herkenbaar.

Hieronder zie je een aantal iconische ontwerpen van Blå Station. De eerste is de prachtige houten tafel met de naam ‘Ping Pong’. De banken bij de tafel zijn los te koop. De tweede foto is van de minimalistische bank Dundra.

De derde foto is van de loungestoel ‘Oppo’. Oppois sinds 2009 op de markt. Deze loungestoel is te koop met zowel een hoge las een lage rug, in veel verschillende kleuren. Ook kan je bij de Oppo een voetensteun kopen, voor nog meer zitcomfort.

Zweedse design meubels - Blå Station pingpong

Zweedse design meubels - Blå Station DundraZweedse design meubels Oppo

Meer Inspiratie?

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen