Winter

Warmte in de winter: Scandinavische wollen dekens en plaids

Roros Tweed deken

In Scandinavië zijn de winters veel kouder dan bij ons in Nederland. Daarom hebben veel Scandinavische design merken prachtige warme, wollen dekens in het assortiment. Zo’n deken is niet alleen lekker om onder te zitten, maar staat ook prachtig in een Scandinavisch interieur. En door hun goede kwaliteit gaan de dekens en plaids ook nog eens jaren mee. In dit blog laat ik je mooie en warmte in de winter kan creëren met dekens van het Deense design merk GreenGate, het Noorse label Røros Tweed en het Finse merk Lapuan Kankuri. Zodat ook jij er deze winter lekker warm bijzit!

GreenGate

GreenGate is hét lifestyle merk uit Denemarken dat alles verkoopt voor het inrichten van je huis. Daar kunnen warme dekens en kussens natuurlijk niet in ontbreken. De dekens van GreenGate zijn in een beperkt aantal designs te koop, maar wel in verschillende kleuren. Vooral de grijze en roze dekens spreken mij aan.

Wollen deken GreenGate
Wollen deken GreenGate

Warmte in de winter met Røros Tweed

Røros Tweed is het enige Scandinavische producent van dekens en kussen die garandeert dat de productie ervan volledige plaatsvindt in Scandinavië, dus van wol tot deken. Met een deken van Røros Tweed heb je dus een 100% Scandinavisch product in handen! De dekens van Røros Tweed worden gemaakt in verschillende eigentijdse designs.

Wollen deken Roros Tweed
Wollen deken Roros Tweed

Lapuan Kankurit

Hoewel niet zo bekend in Nederland: Lapuan Kankurit is een Fins textielbedrijf, dat al meer dan 100 jaar bestaat. Het bedrijf is vooral bekend van de heerlijke warme, wollen dekens. En het is na al die jaren nog steeds in handen van de familie die het oprichtte, hoe bijzonder is dat?! Naast warme dekens, maakt Lapuan Kankurit ook mooie sierkussens en ander warme producten om lekker comfortabel mee op de bank te zitten.

Wollen deken Lapuan Kankurit
Wollen deken Lapuan Kankurit

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen