Lente

Voorproefje van lente- en zomercollecties 2014

Ferm Living 2014

Een nieuw seizoen schreeuwt om een nieuwe collectie van Scandinavisch design. In dit blog laat ik je een aantal woonmerken zien die hun lente- en zomercollectie 2014 al gepresenteerd hebben: Ferm Living, By Nord en GreenGate. Bekijk hun nieuwe collecties, mooie magazines en fijne woonspullen.

Ferm Living lente 2014

Ferm Living is een Deens designmerk dat mooie design spullen maakt. De Scandinaviërs beperken zich niet in hun creativiteit: de collectie van Ferm Living voor 2014 is lekker uitgebreid. Van muurstickers en behang tot theedoeken, kussens en verlichting. De design collectie voor kinderen is ook erg populair en bestaat uit kussens, muurstickers, schilderijen en opbergkasten.
Lente 2012 Ferm Living
Ferm Living lente 2014

Meer van MORE-collectie

In de collectie lente 2014 van Ferm Living is een vervolg op de MORE-collectie uit 2013. Kenmerken: uitbundige grafische prints en materialen als hout, papier, messing en katoen. In 2014 breidt Ferm Living het grafische werk nog meer uit. Je ziet dan ook veel patronen terug in de ‘strakke’ Scandinavische stijl, gecombineerd met zachte kleuren.
Lent 2012 Ferme Living More collection
Ferme Living More collection Lente 2012

Waar te koop?

Wat is jouw favoriete accessoire van Ferm Living? Nog even geduld met kopen! Deze prachtige, nieuwe design accessoires van Ferm Living zijn pas te koop vanaf maart/april. Je kunt ze dan bijvoorbeeld kopen bij de Nederlandse webshop Flinders.

By Nord lente 2014

Nog meer Deens design voor de lente 2014 komt van By Nord. Een jong en nu al zeer succesvol merk, opgericht door Hanne Berzant. Kenmerkend voor het design van By Nord (eigenlijk geldt dit voor al het Scandinavisch design) zijn eenvoud in ontwerp, goede functionaliteit en vakkundige productie. By Nord haalt zijn inspiratie uit de natuur. Het resultaat: sierkussens, theedoeken en dekbedovertrekken bedrukt met dierenfoto’s en foto’s uit de Scandinavische natuur. Prachtig!
By Nord Lente 2012

Lente 2012 BY Nord

Inuit en douchegordijn

Ook de lente- en zomercollectie voor 2014 van By Nord is weer duurzaam en tijdloos. De stoffen voelen lekker zacht aan, de afdrukken van dieren, de zee en Inuit zijn prachtig en stoer. Zoals ik van By Nord gewend ben is de afwerking iedere keer weer fantastisch. En wie wil er nu niet tegen zo’n tof douchegordijn aankijken iedere ochtend?!
By Nord douchegordijn
By Nord Lente 2012

Waar te koop?

Naast dekbedovertrekken, sierkussen en douchegordijnen verkoopt By Nord ook kussenslopen, badlakens, badmatten en spreien voor op bed. De nieuwe collectie van By Nord is in Nederland onder andere verkrijgbaar in de webshop Mikkili.

GreenGate lente 2014

GreenGate is een begrip voor iedere vrouw die van Scandinavisch design houdt, dat ook nog eens heel vrouwelijk is. Dit Deens merk staat bekend om de pastelkleuren in zijn producten. In de nieuwe lente- en zomercollectie van 2014 komen deze kleuren uiteraard weer veelvuldig terug. Maar GreenGate introduceert in 2014 ook een prachtige lijn met producten geïnspireerd op met grijs en kant.
Lente 2012 GreenGate
GreeGate Lente 2014

Franse inspiratie

De inspiratiebron voor de nieuwe collectie van GreenGate komt uit een bijzondere hoek. De Denen hebben namelijk antieke Franse patroonboeken uit 1878-1920 bekeken. De oude, handgeschilderde patronen zijn door GreenGate weer tot leven gebracht. En dat zorgt voor een levendige collectie van moderne kleuren, druktechnieken en textiel.
GreenGate Lente 2012

Terug in de collectie

Het servies van GreenGate is de Deense variant op het populaire Nederlandse serviesmerk Pip Studio. Voor GreenGate fans is er goed nieuws. In lente 2014 brengen ze een klassieker opnieuw tot leven. De lijn ‘Star pale blue’ maakt zijn rentree! De producten in deze range hebben een ingetogener karakter dan de gebruikelijke producten van GreenGate. Maar omdat ze ontzettend populair zijn, toch weer terug van weggeweest. Zowel oude als nieuwe ontwerpen!
GreenGate Lente 2012 collectie

Waar te koop?

Het servies van GreenGate en alle andere mooie spullen uit de nieuwe lente- en zomercollectie 2014 kun je in Nederland onder andere kopen bij de webshop Billie Design.

3 Reacties

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen