Inspiratie

Vloeren Scandinavisch interieur: 4 inspiratievoorbeelden

Vloer Scandinavisch interieur

Een Scandinavisch interieur kan niet zonder hout op de vloer. In dit blog laat ik je veel mooie inspiratievoorbeelden zien van Scandinavische interieurs met een houten vloer. Je ziet zowel foto’s van woonkamers met een echte houten vloerplanken, als interieurs met een goede kwaliteit laminaat- of parketvloer. In een interieur met een Scandinavische woonstijl worden veel warme materialen gebruikt. De vloer is vaak gemaakt van hout. Dit kan een lichte houten vloer zijn of een witgeschilderde plankenvloer. Een Scandinavische interieur wordt verder aangekleed met mooie en functionele meubels, bijzondere accessoires en comfortabele stoffen zoals wol, vilt en dierenvachten.

Vloeren Scandinavisch interieur: houten vloerplanken

Houten vloeren hebben een warme uitstraling en zien er natuurlijk uit. Hout is daarom een van de populairste materialen voor een vloer. Door de grote keuze in houtsoorten, prijs en afwerking, past een houten vloer in vrijwel iedere woonstijl. Op de foto’s zie je Scandinavische interieurs met brede houten planken. De planken zijn in de lengte gelegd. Dit zorgt voor voor een optisch effect, waardoor je interieur nog groter lijkt. Je kunt echt hout gebruiken of kiezen voor laminaat. Tegenwoordig zijn er laminaatvloeren te koop met een v-groef, waardoor je het laminaat bijna niet meer van een massief houten vloer kunt onderscheiden. Voordeel: een laminaatvloer is een stuk goedkoper dan een echte houten vloer en ook nog eens makkelijk te onderhouden.
Vloer Scandinavisch interieurVloer Scandinavisch interieurVloer Scandinavische woonstijl

Vloeren Scandinavisch interieur: houten vloer met een patroon

Ook parketvloeren voelen zich prima thuis in een Scandinavisch interieur. Parket is te koop in vele kleuren, variërend van warm (massief) tot licht (zonnig). Gecombineerd met de juiste meubels en kleuren, zijn kun je met vrijwel alle kleuren parket een Scandinavische woonkamer, studeerkamer of keuken inrichten. Het mooie van parket is dat het in een patroon gelegd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatmotief of haringpatroon, zoals te zien is op de foto’s hieronder.
Vloer Scandinavische woonstijlVloer Scandinavisch interieur

Vloeren Scandinavisch interieur: witte, houten vloer

Bij een Scandinavische woonstijl past een blonde, lichte houtsoort. Je kunt een houten vloer wit maken met een zogenaamde ‘white wash’. Aan dit oliemengsel is een wit pigment toegevoegd, voor een withouten effect. Een houten vloer moet goed onderhouden worden, zodat hij lang meegaat en mooi blijft. Een modern alternatief voor een witte vloer van hout, is een vloer van wit laminaat. Laminaat bestaat voor een deel uit kunststof en heeft daardoor nauwelijks onderhoud nodig. Met name kliklaminaat is gemakkelijk te leggen en ziet er mooi uit.
Witte vloer houtWitte vloer hout

Vloeren Scandinavisch interieur: witte betonvloer (gietvloer)

Een strakke, witte vloer in je woonkamer draagt zeker bij aan ‘strak’ en ‘wit’, belangrijke eisen aan een Scandinavische inrichting. Andere voordelen van een witte betonvloer (ook wel ‘gietvloer’ genoemd) is dat deze geen naden of voegen heeft en lekker lang meegaat.

Tip: Heb je niet de mogelijkheid om vloer te laten storten of gieten? Ook dan is deze strakke, moderne vloerbedekking mogelijk. Kies voor laminaat zonder v-groef en in een lichte kleur (wit of lichtgrijs). Laat het laminaat kamerbreed leggen (nog beter: door heel het huis heen – voor een superstrakke look). Je zult zien: het resultaat is vrijwel hetzelfde als met een gietvloer.
witte betonvloerwitte vloer beton

1 Reactie

  • De vloeren in de bovenstaande interieurafbeeldingen stralen zoveel rust uit. Ik dit soort stijl terugkomen in mijn droomhuis. Complimenten aan de interieurontwerpers!

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen