Keuken

Vipp presenteert eerste servies

Vipp servies wit

Het Deense designmerk Vipp blijft haar collectie maar uitbreiden. Dit keer met een heuse primeur: een servies van keramiek. Vipp heeft veel ervaring met staal (met name prullenbakken), maar met dit 7-delige servies slaan ze een geheel nieuwe weg in. Hiervoor hebben ze nauw samengewerkt met keramiste Annemette Kissow. En het resultaat mag er zijn: zeven oogstrelende stukken, bestaande uit een schaal, melkkan, een eierring, een bord, een espressokopje, een koffiekop en een theekop. Dit servies zal de ontbijt- en brunchliefhebbers onder ons zeker aanspreken.

Over het Vipp servies

Net als alle andere designproducten van Vipp heeft ook het servies herkenbare zachte, vloeiende lijnen, soms onderbroken door een scherpe hoek. Elke serviesonderdeel is gemaakt van het fijnste porselein en te koop in de kleuren wit en grijs. Je kunt het Vipp servies kopen in de webshop van Vipp. Ik verwacht dat ook de betere servieswinkels het binnenkort in hun collectie hebben, want dit gaat een populair servies worden voor iedereen die houdt van Scandinavisch design!

Vipp serviesVipp servies wit

“Even though we are working with a completely different material, the outcome carries the same DNA as when we process steel and aluminium – a product stripped to the bone with a minimalistic look where material and processing define the design.” – Morten Bo Jensen, hoofdontwerper bij Vipp

Vipp serviesVipp serviesVipp servies

Historie van Vipp

Het Deense designlabel Vipp kwam voor het eerst op de markt in de jaren ´30 van de vorige eeuw, toen een smid genaamd Holder Nielsen een geglazuurde prullenbak ontwierp voor de winkel van zijn vrouw. Vele klanten wilden deze prullenbak hebben, en dat betekende de start van een lange, succesvolle designtraditie. Naast prullenbakken en een servies, maakt Vipp ook producten voor in de badkamer, zoals zeepdispensers.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen