Pasen

Versier je huis met Pasen: eieren, hazen en bloemen

Paasdecoratie

Weg met de kippen en kuikentjes, de chocolade eieren en de loslopende hazen in bonte kleuren! Dit jaar vier ik Pasen op zijn Scandinavisch: met stijlvolle, minimalistische accessoires. Uiteraard wordt Pasen in Scandinavië ook gevierd met frisse voorjaarskleuren, paaseieren en schattige, jonge dieren. Maar dan nèt even anders. Op de foto’s in dit blog zie je voorbeelden van stijlvol versierde paastakken, mooie paastafels en kleurige voorjaarsbloemen. Doe inspiratie op voor hoe je je huis kunt versieren voor Pasen, met een Scandinavische twist.

Eieren

Eieren horen bij Pasen, zoals zwart en wit hoort bij een Scandinavisch interieur. Dit alles kun je natuurlijk ook gewoon combineren. Het resultaat: stijlvolle paasaccessoires, waarmee je je huis helemaal in de voorjaarsstemming brengt.

Paastakken

Met de minimalistische paaseieren hierboven kun je een mooie paastak maken. Zet hem in een grote, glazen vaas (liefst gekleurd glas) en klaar is Kees! Hieronder zie je nog meer voorbeelden van een mooie paastak. Je kunt ook een slinger maken met de paaseieren hierboven en deze aan je muur hangen of je combineert ze met veren. Veren zijn subtiel en je maakt er een mooie decoratie mee, of je nu echt zijn of gemaakt zijn van papier.
huis versieren pasenhuis versieren pasenhuis versieren pasenhuis versieren pasenhuis versieren pasenhuis versieren pasen

Paashaas

Zoals je op de foto’s hierboven hebt gezien, is het goed mogelijk om je huis te versieren voor Pasen zonder ook maar één paashaas te gebruiken. Maar goed: wat is het paasfeest zonder de paashaas? Er zijn oorlogen voor minder uitgevochten :-). Gelukkig zijn er ook subtiele mogelijkheden voor een paashaas als decoratie in het woonkamer of op de eettafel. Bijvoorbeeld de origami-achtige hazen op de eerste foto. En wat denk je van de pastelkleurige set op de foto daaronder? De kleuren op deze foto laten goed zien dat je ook zonder een overdaad aan geel een paassfeer kunt creëren.huis versieren pasenhuis versieren pasenhuis versieren pasenhuis versieren pasen

Pasen met bloemen

Er is geen gemakkelijker manier om je huis te versieren voor Pasen dan met bloemen. Zeker in deze tijd van het jaar maken bloemisten de mooiste boeketten. Ook de mandjes met narcissen en vergeet-mij-nietjes brengen meteen de lente in huis. Wil je liever zelf aan de slag met bloemen? Met een lange, smalle vaas en een paas tulpen kunt je al een heel mooi arrangement maken, zoals je ziet op de eerste foto hieronder. Zoek je een mooi vaas voor je voorjaarsbloemen? Bekijk dan een van deze pagina’s:

huis versieren pasenhuis versieren pasenhuis versieren pasen

Meer inspiratie voor Pasen

Lees mijn andere blogs over Pasen:

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen