Winter

Verlichting – Warmte en sfeer in je huis

Scandinavische lamp Moo

Bij de inrichting van een huis besteden veel mensen relatief weinig aandacht aan de verlichting. De juiste verlichting is belangrijk; je kunt met licht verschillende sferen creëren, interessante effecten bereiken of spelen met dimensies in een ruimte. Licht kan een interieur maken of breken. Of je nu functionele verlichting wilt toevoegen aan de keuken of de uitstraling van je woonkamer wilt veranderen; Scandinavische design lampen kunnen de uitkomst bieden. Ter inspiratie bespreek ik verlichting van drie van de bekendste Scandinavische merken.

Lightyears

Het Deense Lightyears maakt betaalbare design lampen die goede kwaliteit, mooie afwerking en optimale verlichting samenbrengen. Bij dit bekende Deense merk vind je design verlichting in alle soorten en maten.
Scandinavische design lampen - Caravaggio

Jonge klassieker

De bekendste lamp is de prachtige Caravaggio hanglamp. Het ontwerp voor de Caravaggio hanglamp is afkomstig van de ontwerpster Cecille Manz. Het ontwerp is van 2005, maar heeft al snel de status van Scandinavische design ´klassieker´ gekregen. De originele Carvaggio hanglamp heeft een hoogglans gelakte metalenkap en staat bekend om het geconcentreerde neerwaartse licht. Dit ontwerp is zo populair, dat Lightyears inmiddels ook Caravaggio tafellamp en de Caravaggio vloerlamp in de collectie heeft. Deze nieuwe lampen zijn een mooie aanvulling op de hanglamp voor in een Scandinavisch interieur. In Nederland zijn Lightyears lampen onder andere te koop bij Flinders.
Scandinavische Design lampen - Caravaggio

Northern Lightning

Northern Lightning uit Noorwegen is een jong bedrijf, in 2005 gestart. Northern Lighting produceert design lampen voor verschillende stemmingen: zowel speels als zakelijk. Alle verlichting is geïnspireerd op de unieke Scandinavische natuur, de cultuur en de samenleving. En natuurlijk op het bijzondere Scandinavische licht! Het bedrijf is gestart als een verzamelplaats voor de creatieve en dynamische Scandinavische ontwerpers die elkaar én de industrie inspireerden. Inmiddels is het bedrijf een gevestigde naam en werkt het samen met Scandinavische ontwerpers die het Scandinavische leven door en door kennen. Dit is terug te zien in de fantastische reeksen van innovatieve verlichting. Ik kan niet kiezen, daarom hieronder twee prachtige, Scandinavische designlampen uit de collectie van Northern Lightning.
Scandinavische Design lampen - Birdy
Scandinavische design lampen - Diva

Scandinavische design lampen van Bsweden

Ook Bsweden produceert verlichting in een moderne Scandinavische stijl. Dit resulteert in functionele lampen met een strak, Zweeds design. Bsweden werkt met ontwerpers uit Zweden, Denemarken en IJsland. De ontwerpen van Bsweden worden vaak in een korte tijd Scandinavische design klassiekers. Zo hebben verschillende ontwerpen internationale prijzen gewonnen zoals Good Design, Blueprint en de British Furniture Industry Award. Naast verlichting voor thuis maakt Bsweden ook Scandinavische design lampen  voor kantoren. Zo worden lampen van Bsweden onder andere gebruikt in de kantoren van de Zweedse overheid. Bekende lampen van Bsweden zijn de Clover plafondlamp en de Fling hanglamp.
Scandinavische design lampen - Clover
Scandinavische design lampen - Soho
Scandinavische design lampen - Fling

3 Reacties

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen