Lente

Vazen van Scandinavische designers: haal de lente naar binnen!

Scandinavische vaas Iittala

Het is lente! Tijd om je huis een flinke schoonmaakbeurt te geven. En daarna mag je (als beloning) lekker winkelen. Op zoek naar leuke woonaccessoires voor de lente van 2014. Haal buiten naar binnen en koop een tulpen en narcissen. Geef ze een mooi plekje met deze bijzondere Scandinavische vazen. De nieuwe collectie van House Doctor bevat veel mooie vazen. Ik laat je ook een designtopper zien uit de collectie van Iittala. En wat te denken van de vaas van Menu, die niet alleen heel hip is, maar ook niet stuk kan. Handig!

Scandinavische vazen van House Doctor

House Doctor is een waanzinnig mooi merk uit Denemarken. Ieder jaar presenteert House Doctor een lente- en zomercollectie. Dit jaar bevat de collectie onder andere een paar mooie, koperen vazen. Koper is de trend van nu en met deze vazen zet je een echte eyecatcher op je tafel. Prachtig met één tak of een enkele bloem. Aardewerk en glas kun je goed combineren, zeker als de kleuren ongeveer hetzelfde zijn. Dat heeft House Doctor goed begrepen! Met hun schalen, vazen en ander aardewerk uit de nieuwe collectie breng je rust en harmonie in je huis. Een tafeltje met een paar vazen en schalen zorgt voor een mooie compositie. Een paar bloemen of takken erbij, en klaar is Kees! Verschillende webwinkels verkopen spullen van House Doctor.
Scandinavische vazen - House DoctorScandinavische vazen - House Doctor

Scandinavische vazen van Iittala

Een icoon van modern design. Zo wordt de Aalto vaas van Iittala van Alvar Aalto ook wel omschreven. Het ontwerp van de Aalto vaas dateert namelijk al uit 1937. Al meer dan 75 jaar een echte topper dus! En waarom ook niet? De Aalto vaas wordt geblazen door Finse glasblazers in de Iittala fabriek. Voor een enkele Aalto vaas zijn zeven glasblazers, temperaturen van 1.100 graden Celsius en dertig werkuren nodig. Dit is een cadeau dat je graag wilt geven of krijgen! De prijs van de Aalto vaas van Iittala varieert, afhankelijk van het formaat. In Nederland zijn er diverse winkels die hem verkopen, zoals Design-winkel.nl.

Scandinavische vazen - Iittala
Scandinavische vazen - Iittala

Scandinavische vazen van Menu

Het Deense merk Menu verkoopt een wel heel bijzondere vaas, namelijk een vaas van rubber. Deze vaas is niet alleen ongewoon en grappig om te zien, hij is ook nog eens ongelofelijk handig. Of je nu kinderen hebt of onhandige huisdieren: deze vaas kan tegen een stootje! De hals van de vaas kan ook nog eens gevouwen worden, zodat je er een andere vorm van kunt maken. Zo is de vaas geschikt voor allerlei soorten bloemen en boeketten. Menu heeft dus niet alleen een onbreekbare vaas gemaakt, maar je koopt ook nog eens twee vazen voor de prijs van één! De Menu rubber vaas is te koop bij verschillende winkels en kost ongeveer 30 euro.
Scandinavische vazen - Menu

1 Reactie

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen