Accessoires Inspiratie

Vazen heb je nooit genoeg: 4 woonmerken voor een mooie vaas

house doctor vaas glas

Het liefst zou ik iedere week een mooie vaas kopen. Er zijn ook zoveel leuke vazen: groot en klein, gemaakt van glas of aardewerk. Welke moet ik kiezen? Vrijwel alle Scandinavische woonmerken hebben een grote collectie vazen. Een vaas past namelijk op veel plekken in een interieur. Deze lente gaat mijn hart sneller kloppen van vazen van gekleurd glas. Ik houd van hun strakke uitstraling en subtiele kleuren. Af en toe maak ik een uitstapje naar een aardewerken vaas. Die combineer ik dan met de Scandinavische woonaccessoires die ik al heb.

Vaas van glas

Een mooie vaas van glas kun je bijvoorbeeld vullen met een felgekleurde bos tulpen. Wil je eens iets anders? Zet dan een enkele tak of ander fragiel bladerspul in een glazen vaas. Dat geeft een hele ‘lichte’ uitstraling. Hieronder zie je een vaas uit de House Doctor collectie. House Doctor heeft grote en kleine vazen van glas, in allerlei kleuren: groen, wit en blauw. Op de tweede foto zie je een vaas van Muuto. Deze serie , genaamd ‘Silent’, heeft een strakke uitstraling en past prima in een modern Scandinavisch interieur. Ook Muuto heeft vazen in verschillende kleuren en maten.
Bekijk meer House Doctor vazen en vazen van Muuto.House Doctor vaas glasMuuto vaas Silent

Aardewerken vazen

Aardewerk heeft nu niet bepaald het meest trendy imago. Maar zet die gedachte snel uit je hoofd! Want als je de aardewerken vazen hieronder ziet, kun je niet anders dan concluderen dat aardewerk weer helemaal trendy is. Scandinavische woonmerken, zoals Normann Copenhagen en Bloomingville, hebben veel aardewerken vazen in hun collectie.

Normann Copenhagen heeft de robuuste vaas ‘Agnes’. Deze mooi vaas heeft een opvallende tekening in zwart en wit. Dat het ook anders kan met aardewerk, laat Bloomingville zien. Hun aardewerken vaas is elegant door de vorm, vernieuwend door het gebruik van kurk en trendy door de metallic kleur. Bekijk meer vazen van Normann Copenhagen en Bloomingville vazen.
Normann Copenhagen vaas AgnesBloomingville vaas kurk

Zoek je een bijzondere vaas?

Uiteraard zit er in iedere collectie ook een vreemde eend. Een vaas waarmee een merk zich kan onderscheiden, een blikvanger in ieder interieur. Het Finse merk Muuto heeft wat mij betreft de meeste bijzondere vaas. De Closely Separated vaas ziet eruit als verwrongen plastic. Wie extra wil opvallen, koopt deze vaas in het geel of rood. (Liever een onsje minder? Hij is er ook in het wit).

De pistool vaas van Bloomingville mag er ook wezen. Wil je eens lekker shockeren, dan zet je deze vaas op je toilettafel of het dressoir in de gang. Tot slot wil ik je de ‘Swing’ vaas van Normann Copenhagen laten zien (derde foto) onthouden. Deze vaas is fragiel en elegant. Door zijn bijzondere vorm en niet-alledaagse kleuren is deze mooie vaas een opvallende accessoire op een eettafel of dressoir. Bekijk meer Muuto vazen, vazen van Bloomingville en vazen van Normann Copenhagen.Muuto vaas Closely Seperatedbloomingville pistool vaasNormann Copenhagen vaas Swing

Meer inspiratie voor een mooie vaas

Lees meer inspiratieblogs over mooie vazen van Scandinavische woonmerken.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen