Inspiratie Pasen

Tips voor een Scandinavisch Pasen

scandinavisch pasen

In Scandinavië wordt Pasen uitgebreid gevierd. Pasen markeert het einde van de donkere en koude winter. Met Pasen halen de mensen de lente in huis. Ze versieren hun huis met paastakken en lentebloemen, kinderen verkleden zich en krijgen eieren met snoep. Families en vrienden verzamelen zich om samen lekker te eten. Bijvoorbeeld tijdens het traditionele paasontbijt of een lekker lange Paasbrunch. Scandinavische design merken zoals Aarikka, Aida en Royal Copenhagen verkopen allerlei leuke spullen om huis en tafel mooi aan te kleden voor Pasen en de lente.

Scandinavisch Pasen met de paaseieren van Aarikka

De Denen hebben een bijzonder Paastraditie. Een paar weken voor Pasen sturen de Denen elkaar anonieme brieven met een liefdesgedicht. Ze doen er een sneeuwklokje bij en ondertekenen de brief met puntjes in plaats van hun naam. Als de ontvanger raadt of weet van wie de brief afkomstig is, dan ontvangt hij/zij een ei met Pasen. Bijvoorbeeld onderstaand paasei van Aarikka. Of zou de chocolade variant beter in de smaak vallen?

Scandinavisch pasen

Scandinavisch pasenScandinavisch pasen

Een huis in paassfeer met Royal Copenhagen

In Zweden versieren de mensen hun huis met paastakken, kuikentjes en lentebloemen. Tijdens Pasen speelt (samen) eten een grote rol. Zweedse families komen bij elkaar om de brunchen en samen te genieten van lekker eten. De kinderen krijgen een ei van papier, gemaakt van snoep. Met de decoratieve eieren van Royal Copenhagen kun je hele mooie paastakken maken en je huis in lentesferen onderdompelen.

Scandinavisch pasen

scandinavisch pasen

Paasontbijt met Normann Copenhagen

De Noren vieren het langste Pasen van alle Europeanen: van de woensdag voor Witte Donderdag tot en met de dinsdag na Tweede Paasdag. Alle tijd dus om lekker te ontbijten of brunchen met vrienden en familie. Verschillende designmerken spelen hier slim op in door mooi servies in hun lentecollecties aan te bieden. Bijvoorbeeld het servies ‘Hearts’ van Aida of het servies ‘Mormor’ van Normann Copenhagen. Beide serviezen hebben een witte basis en een moderne, strakke uitstraling.

Scandinavisch pasen

Scandinavisch pasen

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen