Kerstmis

Tafel dekken met Scandinavisch kerst servies

royal copenhagen servies

Vandaag in de serie ‘Scandinavische Kerst’: Scandinavisch kerst servies! Er zijn veel Scandinavische serviesmerken die speciale kerst serviezen maken. En er zijn leuke Scandinavische serviezen te koop die niet speciaal voor Kerstmis zijn, maar die het wél goed doen met de feestdagen. Royal Copenhagen is een van de grootste producenten van porselein servies. Met het servies ‘Star Fluted Christmas’ heeft Royal Copenhagen een echte klassieker in handen. Ook het Noorse merk Porsgrund en het Finse merk Iittala hebben mooi kerst servies in de collectie. Voordeel: deze zijn een stuk betaalbaarder dan het kerst servies van Royal Copenhagen.

Kerst servies van Royal Copenhagen

Royal Copenhagen maakt al jaren kwaliteitsporselein. De serviezen van dit Deense merk zijn wereldwijd bekend. Naast de jaarlijkse kerstborden, heeft Royal Copenhagen ook een mooi kerst servies in het assortiment: Star Fluted Christmas. Dit kerstservies heeft een verfijnd ontwerp. Alle onderdelen van dit servies zijn los te koop. Voor een los bord betaal je al wel snel 40 euro…
Royal Copenhagen Star Fluted Christmas
Royal Copenhagen Star Fluted Christmas

Porsgrund kerst servies

Porsgrund is in Nederland minder bekend. Toch heeft dit Scandinavische design merk twee mooie kerst serviezen. De eerste is Nisse, een servies met Noorse elven. De tweede kerstservies van Porsgrund is Bondemønster, ook wel bekend als Farmer’s Rose. Dit is een van de oudste servies ontwerpen van Scandinavië.
Porsgrund Scandinavisch kerst servies
Porsgrund Scandinavisch kerst servies

Scandinavisch kerst servies van Iittala

Het Finse merk Iittala heeft geen speciaal kerst servies in het assortiment. Toch hebben ze een aantal serviezen die heel goed passen bij Kerstmis. Vooral het rode Iittala Taika servies is zeer geschikt voor de kerst. Dit servies is goed te combineren met de andere serviezen van Iittala. Daarnaast heeft Iittala nog veel leuke kerst accessoires te koop.
Iittala Scandinavisch kerst servies
Iittala Scandinavisch kerst servies

Meer inspiratie voor Scandinavisch kerst servies

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen