Verner Panton

Verner PantonVerner Panton is een van de grote namen als het gaat om Deense design meubels. Zijn meubels kenmerken zich door futuristische vormen, felle kleuren en het gebruik van plastic. Een goed voor beeld daarvan is de Panton chair een s-vormige plastic stoel. Het is de eerste stoel die bestaat uit een groot deel gegoten plastic. Verner Panton heeft meer dan meubels gemaakt waaronder lampen en woonaccessoires.

Verner Panton meubels

Er zijn veel meubels door Verner Panton ontworpen. Een deel van de stoelen wordt gemaakt door het Duitse Vitra. Waaronder de beroemde Panton chair. Deze eettafelstoel is een perfect voorbeeld van het gebruik van vernieuwende technieken. Een ander iconisch ontwerp is de Cone chair en de variant daarop de Heart Cone chair.

Vitra - Panton stoel

Vitra - Heart Cone stoel

Verner Panton lampen

Naast meubels heeft Verner Panton ook veel lampen ontworpen een deel van deze lampen worden gemaakt door het bekende Deense design merk &Tradition. En ook Verpan verkoopt veel design lampen van Verner Panton, waaronder de bekende Ball lamp die op de eerste afbeelding hieronder staat. De Tweede lamp is van de Flower Pot lamp en die wordt door &Tradition gemaakt.

Verner Panton - ball lamp&Tradition - Flower Pot lamp

 

 Vermer Panton woon accessoires

De twee accessoires, van Verner Panton, die ik het meest eruit vind springen zijn de Dodecahedron vaas en de Luna vloerkleden. De Dodecahedron vaas is een opvallend centerpiece op ieder tafel en kan als vaas of als kandelaar gebruikt worden. De Luna vloerkleden hebben een diameter van 1,20, zijn gemaakt van New Zeelandse wol en zijn te verkrijgbaar in drie kleuren grijs, geel en rood.

Verner Panton - Dodecahedron

Verner Panton - kleden

Verner Panton meubels kopen

Er zijn verschillende design merken die ontwerpen van Verner Panton produceren. Het Duitse Vitra maakt verschillende meubels en met name stoelen. Het Deense Verpan maakt een uitgebreid assortiment aan Verner Panton producten. En het eveneens Deense &Tradition maakt een aantal lampen van deze iconische ontwerper. Een website als fonQ heeft een beperkt assortiment Verner Panton producten. De internationale webwinkel Voga heeft ook een beperkt aanbod, maar wel een aanvullend aan fonQ. Wil je kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod Verner Panton producten,  dan is de Danish Design Store het antwoord, maar die zit dan wel in Los Angeles, dus moet je rekening houden met hogere verzendkosten.

Meer inspiratie

Bekijk alle blogs over Vener Panton op de website.
Volg &Tradition op: Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.
Volg Verpan op: Facebook, Twitter en Pinterest

Tonen
Niet tonen