Piet Hein: designer, schrijver en architect

Piet HeinPiet Hein (1905-1996) is een Deense wetenschapper, schrijver en designer. Hij was dus een echte alleskunner én directe nazaat van zijn naamsgenoot die de zilvervloot veroverde.  Piet Hein heeft veel verschillende producten ontworpen. Zijn bekendste ontwerpen zijn de Super Egg en de Superellips tafel. Daarnaast ontwierp hij kandelaars, lampen en spellen. Hieronder zie en lees je meer over de meest inspirerende ontwerpen van Piet Hein.

Piet Hein servies

Het is niet zo dat Piet Hein een heel servies heeft ontworpen, maar hij bedacht wel verschillende serviesonderdelen. Zo zijn er de Dia schaaltjes. Die zijn in vijf verschillende formaten en acht verschillende kleuren te koop. Ook onderdeel van de serviescollectie zijn schalen die de typische ronde vorm hebben, waar Piet Hein zo bekend om stond en dikke, robuuste houten snijplanken in dezelfde vorm.

Dia - Schaaltjes

Piet Hein - Schalen

Piet Hein - snijplanken

Meubels van Piet Hein

Net als bij het servies, heeft Piet Hein niet heel veel meubelstukken ontworpen. De stukken die hij heeft gemaakt, mogen er echter wel zijn. De meubels van Hein worden gemaakt door het bekende Deense design merk Fritz Hansen. Het bekendste meubelstuk dat hij ontworpen heeft, is de Superellips tafel. Deze tafel is al sinds de jaren ´60 een waar Deens stijlicoon.

Piet Hein - Tafel

Piet Hein - Tafel

Super Egg

De Super Egg van Piet Hein was in de jaren ´60 een van de populairste producten. De Super Egg is een driedimensionale vorm van de Superellips formule. Vrijwel alle producten van Piet Hein zijn op deze formule gebaseerd. De Super Egg werd door Hasbro verkocht als spel. Er is ook een Superellips drankenkoeler te koop. Hiermee wordt je drankje wel gekoeld, maar komt er geen extra water in.

Super Egg

Super Egg Cooler

Piet Hein producten kopen

Producten van Piet Hein zijn te koop via de internationale website van deze ontwerper. De meubels kun je bekijken en kopen op de website van Fritz Hansen. Samengevat zijn alle meubels, serviesgoed en accessoires van Hein goed verkrijgbaar bij de betere woon- en designwinkels. Vooral zijn iconische producten, zoals de Super Eg en Superellips tafel, zijn zo populair dat ze goed verkrijgbaar zijn.

Tonen
Niet tonen