Accessoires Lente

Scandinavische design vazen

Normann Copenhagen vaas Grass

Heb je met Valentijnsdag een bloemetje gehad en heb je je voorgenomen om vaker bloemen in huis te halen? Prima plan! Geef je bloemen de hoofdrol die ze verdienen met een mooie Scandinavische design vaas. Het aanbod van Scandinavische design vazen is erg uitgebreid. De webwinkel Scandinavian Design Center verkoopt er zelfs meer dan 300!
Er is altijd wel een vaas die past bij jouw smaak: van klassieke vazen van Verner Panton en Alvar Aalto tot meer eigentijdse ontwerpen, zoals de Botan vaas van Kristina Stark en de Upside-down vaas/kandelaar van Sagaform. Of hele speelse ontwerpen, zoals de Grass vaas van Normann Copenhagen (zie foto hiernaast).

Verner Panton – Dodecahedron vaas

De Dodecahedron vaas is een van de topstukken van Deense ontwerper Verner Panton. Deze vaas wordt tegenwoordig door &Tradition verkocht, eerdere versies door Unique Copenhagen. Het ontwerp van de dodecahedron is meteen ook een van de meest nagemaakte producten. Een echte Verner Panton Dodecahedron vaas is gemaakt uit een stuk glas is gemaakt en bevat de handtekening van Verner Panton.

Scandinavische design vazen - Verner Panton Dodecahedron

Alvar Aalto vaas

Als je mijn eerdere blogs over accessoires en design vazen kent, dan weet je dat ik weg ben van Alvar Aalto en zijn vaas, gemaakt door Iittala. Daarom wilde ik je deze foto met helder gekleurde Alvar Aalto vazen niet onthouden. Het mooie van deze vazen is dat ze volledig bestaan uit één stuk handgeblazen glas.

Scandinavische design vazen van Alvar Aalto

Grass vaas Normann Copenhagen

Dit ontwerp van Normann Copenhagen, met de toepasselijke naam ‘Grass’, geeft me echt een lentegevoel! Ik kan niet wachten tot het zover is (maar dat terzijde). De Grass vaas is te koop in drie verschillende maten (zie foto hieronder), ook als set.

Normann Copenhagen Grass vaas 01

Er zijn nog veel meer mooie Normann Copenhagen vazen.

Botan by Kristina Stark

Botan is een collectie van de Zweedse ontwerpster Kristina Stark. Botan staat voor botanisch en haar collectie bestaat dus uit allerlei vazen en potjes voor bloemen en planten. De Botan vaas is in verschillende kleuren en maten te koop. Daardoor kan je deze stijlvolle design vazen makkelijk combineren.

Scandinavische design vazen - Botan vaas

Upside Down Vase van Sagaform

De Upside Down vaas van Sagaform is een hele bijzondere. Want naast een vaas is dit ook een kandelaar. Hoe je dit product ook neerzet: in beide vormen is het een prachtig ontwerp. Door zijn veelzijdigheid kun je deze vaas van Sagaform de hele jaar door gebruiken.

Scandinavische design vazen - Upside Down Vaas

Scandinavische design vazen kopen

De goedkoopste vaas hierboven is de Botan vaas. Die is al te koop vanaf 13 euro. De duurste vaas is de Alvar Aalto vaas van Iittala, te koop vanaf 67 euro. Veel Scandinavische design vazen kun je kopen bij betere woon- en designwinkels. De Alvar Aalto vaas is uiteraard ook verkrijgbaar bij een van de Iittala winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht of Breda.

Meer inspiratie

Wil je de Scandinavisch designmerken in dit blog volgen?

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen