Inspiratie Lente

Scandinavische design stoelen

Stoel In Between

De lente hangt in de lucht en dat merk je ook bij de Scandinavische designmerken. Deze week gaven een aantal merken inkijkjes in kleurtrends en nieuwe ontwerpen voor de lente en zomer. In de hoofdrol: Scandinavisch design stoelen van Artek, Muuto, &Tradition en Blå Station.
In dit blog lees je over nieuwe stoelen in dé trendkleuren van deze lente: mintgroen en tangerine. Ook laat ik je een nieuw design zien van Blå Station en kun je een kijkje nemen in een hippe koffiebar in Moskou.

Design stoel ’42’ Artek in mintgroen

Net binnengekomen bij het hoofdkwartier van Artek in Helsinki: een mintgroene uitvoering van de leunstoel ’42’. Mintgroen is dé lentekleur van 2015 en past zelfs bij dit ontwerp uit de jaren ’30. De ontwerper, de bekende Finse designer Alvar Aalto, zou er blij mee zijn geweest!

Artek armchair 42 mint green

Blå Station lanceert smalste design stoel ooit

Het Zweeds design merk Blå Station is bezig met een project genaamd ‘Experiment 2015’. Daarin werken drie ontwerpers samen aan klassieke uitziende design meubels voor publieke ruimtes. Een van de eerste resultaten van deze samenwerking is de ultradunne design stoel ‘Poppe’. Door zijn slanke ontwerp past de stoel ook in kleine ruimtes.

“Poppe ziet er elegant en comfortabel uit, maar nodigt ook uit om weer verder te gaan” – Stefan Borselius, designer Poppe

Poppe design stoel

Muuto’s Oslo stoel in Elle Deco UK

In de Elle Deco UK van deze maand staat een artikel over styling van een ruimte met fel gekleurde meubels. Een van de meubels in het artikel is de ‘Oslo’ stoel van het Finse design merk Muuto (de oranje stoel op de afbeelding). De stoel is verkrijgbaar in tangerine – ook nog eens een van dé trendkleuren van deze lente! -, rood, lichtgrijs en donkergrijs.

Muuto Oslo design stoel

Inspiratie: In Between stoel van &Tradition

Gezien op Facebook: in de Russische hoofdstad Moskou bevindt zich NUDE, een koffie- en wijnbar. In het interieur van deze bar staat ‘In Between’, een design stoel van het Deense merk &Tradition. De In Between stoel van &Tradition is een heerlijke eetkamer stoel en voelt zich dan ook prima thuis in de loungesfeer van NUDE!

&Tradition In Between design stoel

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen