Northern Lighting lampen

Northern Lighting lampen zijn stuk voor stuk unieke Scandinavische design lampen. Van vintage design lampen oorspronkelijk ontworpen in de jaren 50 en 60 zoals de Birdy lamp. Tot bijzondere lampen uit de laatste 10 – 15 jaar zoals, de Diva vloelamp en Scheisse hanglamp. Doordat Northern Lighting samenwerkt met verschillende designers zijn hun lampen en het materiaal ook divers. Zo zijn er mooie lampen van hout, hand geblazen glazen lampen en lampen van metaal.

Northern Lighting lampen - Birdy

Houten lampen

Hout geeft een lamp een extra warme uitstraling en Northern Lighting lampen heeft een aantal mooie en bijzondere houten lampen.

Bake me a cake tafellamp

De Bake me Cake is een van de bijzondere Northern Lighting lampen. De combinatie van glas, hout en de vorm maakt het een van de mooiste lampen.

Northern Lighting Bake me a cake lamp

Diva hanglamp en vloerlamp

De Diva lamp is zowel als hanglamp en vloerlamp te koop. De vorm van de Diva lamp zorgt voor een warm licht.

Diva lamp van Northern Lighting

Vintage Northern Lighting lampen

Northern Lighting laat een aantal vintage Scandinavische design lampen door leven. Zij maken de de Birdy tafellamp en de Butterfly wandlamp. Beide design klassiekers uit jaren 50 en 60.

Birdy tafellamp

Northern Lighting heeft in 2013 besloten om de tijdloze Scandinavische design klassieker Birdy opnieuw uit te brengen. Het ontwerp voor de Birdy lamp is afkomstig van Birger Dahl en stamt alweer uit 1952. Een echte klassieker dus! Dit ontwerp is in 1954 beloond met een gouden medaille op de Milan triennale. Het uitgangspunt van Birger Dahl voor zijn ontwerpen was dat ze in harmonie moeten zijn met de omgeving en de mensen. De Birdy lamp is te koop als staande lamp, wandlamp en tafellamp.

Birdy tafellamp

Butterfly wandlamp

In 2008 werd de Butterfly lamp opnieuw gemaakt. En Northern Lighting maakt niet alleen de klassieke witte variant maar produceert ook een warme koperen Butterfly. De Butterfly is niet alleen elegant en simpel ontwerp. Doordat er geen direct licht vanaf komt is het heel warm licht.

Butterfly wandlamp

Hanglampen van Northern Lighting

Eerder heb je al de Diva hanglamp gezien er zijn natuurlijk meer Northern Lighting lampen die geschikt zijn als hanglamp. Een mooi voorbeeld hiervan is de Unika Hanglamp. Door de lamp handgeblazen is ieder lamp uniek.

Unika hanglamp

De Unika hanglamp van Northern Lighting is een simpel, hand geblazen ontwerp van designers Anne Louise Due de Fønss en Anders Lundqvist. Het ontwerp was oorspronkelijk bedoeld voor het Deense restaurant Grønbech and Churchil in Kopenhagen. De Unika hanglamp is een typisch voorbeeld van Scandinavisch design. Doordat de lampen met de hand geblazen zijn, heeft iedere Unika lamp een andere dikte en unieke imperfecties.

Northern Lighting lampen Unika

Tafellampen

Hierboven zijn al een bijzondere tafellamp en een mooie vintage lamp getoond. Hieronder nog twee Northern Lighting hanglampen.

Say My Name tafellamp

De Say my Name is een van de hand geblazen Northern Lighting lampen. Naast een tafellamp versie is er ook een hang lamp versie van de Say My Name.

Say My name tafellamp

Buddy lamp

De Buddy lamp is niet alleen mooi om te zien, maar is ook nog eens hartstikke handig. Dit komt door het opberg bakje onderaan de lamp. De Buddy lamp is de winnaar van een wedstrijd die Northern Lighting lampen in 2015 had uitgeschreven onder Scandinavische studenten.

Northern Lighting Buddy lamp

Northern Lichting lampen kopen

Northern Lighting is niet het meest populaire Scandinavische designmerk. Daardoor zijn de lampen van Norther Lighting ook niet over al te koop. En als een webwinkel al de lampen verkoopt dan is het assortiment beperkt zoals bij FonQ.

Tonen
Niet tonen