Northern Lighting

Northern Lighting is een Noors designmerk dat in 2015 haar tienjarig jubileum vierde. Het woonmerk richt zich volledig op verlichting en maakt naast lampen ook mooie kandelaars. Northern Lightning is in 2005 gestart als een verzamelplaats voor de dynamische design scene van Noorwegen. Het label is nu niet alleen een hotspot voor creatieve designers, maar ook een grote bron van inspiratie voor de ontwerpindustrie.Northern Lighting lamp

Bijzondere lampen

Doordat er veel wordt samengewerkt met hedendaagse designers, heeft Northern Lighting een aantal bijzondere lampen in het assortiment. Hieronder zie je twee van die bijzondere lampen. De eerste is de befaamde ‘Bake Me a Cake’ tafellamp uit 2013. Waar zou deze lamp nou zijn naam vandaan hebben?! Hout en glas is niets nieuws, maar het ontwerp is zeker origineel te noemen. Op de tweede foto zie je ‘Scheisse’ hanglamp, die de vorm heeft van een kapotte gloeilamp. Let ook op de grote fitting, dat maakt het ontwerp helemaal af wat mij betreft.Northern Lighting Bake me a cake lampNorthern Lighting Scheisse lamp

Northern Lighting kandelaars

Om het écht gezellig in huis te krijgen, zijn kaarsen natuurlijk onmisbaar. Daarom heeft Northern Lighting een aantal mooie kandelaars in het assortiment. Hieronder zie je de ‘Brick’ kandelaar, te koop in een uitvoering voor een, twee of vier kaarsen. Daaronder zie je de ‘Flame’ kandelaar, die verkrijgbaar is in de kleuren goud en rood goud.
Northern Lighting Brick kandelaar Northern Lighting Flame kandelaar

Iconische ontwerpen

Veel van de lampen van Northern Lighting zijn de afgelopen tien jaar bedacht en gemaakt. Het Noorse bedrijf produceert echter ook lampen die al langer mee gaan. Iconische ontwerpen uit de jaren ’50 en ’60. De ‘Butterfly’ lamp is daar een mooi voorbeeld van. Deze lamp is door Sven I. Dysthe ontworpen in de jaren ’60. Een ander iconisch ontwerp, dat door Northern Lighting wordt gemaakt, is de ‘Birdy’ tafellamp. Dit ontwerp komt uit de jaren ’50 en is van Birger Dahl.
Butterfly wandlamp Birdy tafellamp

Designers

Er wordt door Northern Lighting niet alleen met Noorse designers gewerkt, zoals Hans Bleken Rud en Atle Tveit. Er zijn ook samenwerkingen met de Spaanse ontwerper Daniel Cortazar en het internationale designcollectief Frost Produkt. Door nieuwe producten van deze designers te combineren met de vintage ontwerpen van Birger Dahl ontstaat een gevarieerde collectie.

Tonen
Niet tonen