Nordal lampen

Het Deense woonmerk Nordal is vooral bekend van de woonaccessoires, zoals kandelaars en kussens. Wat niet veel mensen weten, is dat Nordal ook prachtige lampen maakt. Kenmerkend voor Nordal lampen is het materiaal: dat speelt een centrale rol in alle ontwerpen, of dat nou metaal, hout of glas is. Deze stijlkeuze betekent dat Nordal lampen een robuuste en licht industriële uitstraling hebben. Ze passen daardoor minder goed in een strak, modern en minimalistisch interieur en juist erg goed in een landelijk interieur.
nordal lampen

Nordal wandlampen

De meeste Nordal wandlampen zijn klein en compact. Ze hebben de uitstraling van een traditionele lamp met kap, maar dan net wat anders. Hieronder zie je twee typische voorbeelden van Nordal verlichting. Op de eerste foto zie je de ‘No 15360’ lamp en op de tweede foto zie je de ‘No 15325’ lamp. Wat mij betreft niet echt een inspirerende naam voor een Deense wandlamp, dus je zult het moeten doen met het mooie ontwerp. Het voordeel van deze wandlampen van Nordal is dat je ze alle kanten op kan draaien. Dus handig te gebruiken als wandlamp bij je bed of als extra lichtpunt in je favoriete leeshoekje.

nordal lamp no 15360nordal lamp no 15325

Nordal tafellampen

Hieronder staan twee mooie voorbeelden van Nordal lampen voor op een (bijzet)tafel. De eerste lamp heet ‘Green Marble’ en op de tweede foto zie je de ‘Retro’ tafellamp. Bij de ‘Green Marble’ tafellamp zie je goed hoe Nordal verschillende ruwe materialen, zoals hier koper en marmer, weet te combineren. Ook bij de ‘Retro’ lamp is goed zien hoe het materiaal altijd de hoofdrol speelt in het ontwerp. Dit is een lamp die deels van hout gemaakt is, met een lampenkap van koper.

nordal lamp green marblenordal tafellamp retro

Nordal is niet het enige merk uit Denemarken dat sfeervolle verlichting verkoopt. Bekijk ook Deense design lampen van andere Scandinavische woonmerken.

Nordal hanglampen

De meeste Nordal hanglampen zijn gemaakt van glas. Je kunt vaak kiezen uit een lamp van gekleurd glas (o.a. geel, blauw, groen) of gewoon glas. Vooral de ‘Bubble’ hanglampen (eerste & tweede foto) vind ik erg mooi. Door de verschillende kleuren lampen kun je leuk combineren en krijg je snel een bijzonder effect. Ik zou er een aantal boven mijn eettafel hangen of een enkele glazen lamp een speciale plek geven boven het dressoir in mijn hal.nordal hanglamp bubble nordal hanglamp bubble smoke

Nordal lampen kopen

Een Deense lamp van Nordal koop je helaas niet in elke winkel. Dit komt omdat Nordal, in tegenstelling tot veel andere Scandinavische woonmerken, niet zo bekend is in Nederland. Wil je toch heel graag Nordal verlichting in huis hebben? Neem dan vooral een kijkje bij online webshops, zoals die van vtwonen en Deens.

Meer inspiratie

Lees mijn andere blogs over Nordal kandelaars, kussens van Nordal of de kerstcollectie van dit Deense lifestylemerk. Je kunt Nordal ook volgen op Instagram en Facebook.

Tonen
Niet tonen