Muuto

MuutoMuuto is een Fins design merk dat gestart is in 2006. De naam is afgeleid van het Finse woord ‘muutos’, dat perspectief betekent. Muuto wil de Scandinavische designtraditie uitbreiden met nieuwe en originele perspectieven. En dat is terug te zien in de ontwerpen! De producten van Muuto passen over het algemeen goed in een Scandinavisch interieur met kleur en grafische prints.

 

Banken en sofa’s

De Connect Sofa bestaat uit meerdere modules waarmee je eindeloos kunt variëren. Ook met de stoffen en kleuren van Connect kun je alle kanten op. De Rest bank is ontworpen door Anderssen & Voll. Deze eigenzinnige design bank nodigt je uit om heerlijk onderuit te zakken!

Muuto design bank ConnectMuuto bank

Stoelen

De Fiber Chair is ontworpen door designduo Iskos-Berlin. Deze design stoel is gemaakt van een innovatief materiaal, dat bestaat uit gerecycled plastic en houtsnippers. En met oog voor detail: iedere lijn is zo ontworpen dat hij maximaal comfort geeft, zonder veel ruimte in te nemen. De Fiber Chair van Muuto is te koop in diverse kleuren.

De Nerd stoelencollectie een unieke verzameling houten meubels, ontworpen door David Geckeler. Deze stoel heeft een sterke uitstraling en bijna iconisch uiterlijk. Je kunt de Nerd stoel in zijn eentje gebruiken, maar ook in een set, bijvoorbeeld voor de eettafel. De stoel is er in bijna alle kleuren van de regenboog. Er is ook een Nerd barkruk te koop.Muuto Fiber stoel

Muuto Nerd stoel

Kasten

De bekendste Muuto kast is Stacked. Dit is een systeem waarmee je zelf je ideale kast samen kan stellen. Stacked is te koop in drie formaten, ieder weer in verschillende houtsoorten. Daarnaast is er een dichte en een open variant. De Reflect ladekast en het Reflect dressoir zijn echte meesterwerken. De hoeken van de lades zijn van verschillende diktes, waardoor het licht er op een speelse manier opvalt.

Muuto kastMuuto Reflect drawer

Tafels

De Adaptable kun je helemaal naar eigen smaak samenstellen. Zowel het tafelblad, de poten als het stalen frame zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar. De Split tafel heeft een onderstel waar je ‘u’ tegen zegt. Met deze tafel heb je een echte blikvanger in huis! Tot slot: de Around Ash koffietafel lijkt gemaakt uit één stuk hout en heeft een natuurlijke uitstraling. Deze bijzettafel kan alleen of als groep gebruikt worden.

Muuto Adaptable TableNerd chair muutoMuuto Around Ash tafel

Lampen

De Plugged hanglamp is ontworpen door Broberg & Ridderstråle. Dit is een hanglamp met karakter. Want waar bij de meeste lampen het snoer wordt weggewerkt, is bij deze design lamp het snoer juist onderdeel van het ontwerp.
Het ontwerp van de MHY lamp is gebaseerd op illustraties uit kinderboeken. De lamp is te koop in acht verschillende kleuren. Door zijn vorm en formaat is de MHY lamp goed te combineren, bijvoorbeeld boven een tafel of in de keuken.

Muuto Plugged lampMuuto MHY lamp

Meer Muuto lampen.

Accessoires

De collectie accessoires van Muuto is groot en gevarieerd. Je kunt je hele huis ermee vullen! Hieronder zie je het servies Bulky, de vaas Closely Separated en zout- en peperstel Plus. En natuurlijk zijn er ook de Muuto kussens.

Muuto serviesMuuto vaasMuuto Plus zout- en peperstel

Muuto producten kopen

De meeste producten van Muuto zijn goed verkrijgbaar in Nederland. Je koopt ze in de betere woonwinkels of online bij webshops als Fonq en Flinders. Het kan ook uit om prijzen van Europese webwinkels te vergelijken. Soms zijn deze goedkoper dan hun Nederlandse concurrenten.

Meer zien?

Lees mijn blogs over Muuto! Of volg het merk op Pinterest, Facebook en Twitter.

Tonen
Niet tonen