Marimekko kussens

Naast de bekende ´Unikko´ kussens met de wereldberoemde papaverprint, verkoopt Marimekko ook een leuke dierenkussens en kussens met veelkleurige prints. Op deze pagina zie je een overzicht van Marimekko kussens. Marimekko is zowel modern als traditioneel, Fins als internationaal, sober als uitbundig. Met uitbundige en opvallende patronen is dit een merk dat je of heel erg mooi vindt of dat je haat. Ieder seizoen presenteert dit Finse label een nieuwe collectie accessoires. Niet alleen kussens, maar ook keukenspullen en zonnebrillen.marimkko kussens

Unikko kussens

Zoals gezegd: de één vindt de producten van Marimekko spuuglelijk, de ander loopt ermee weg. De afschuw of liefde gaat meestal over ‘Unikko’. In 2014 bestond dit ontwerp 50 jaar. Deze klassieker wordt ook vandaag de dag nog steeds veel verkocht. Daaruit zou je kunnen concluderen dat er nog steeds veel ‘Unikko’ liefhebbers zijn! Marimekko kussens met dit bloemenpatroon kun je kopen in verschillende kleurstellingen. Hieronder zie je er een paar. Ieder jaar brengt Marimekko een paar nieuwe kleuren en combinaties uit.Marimekko kussens

Dierenkussens

In de Marimekko dierenkussens zie je veel terug van de Finse roots van Marimekko. Er zijn dieren op afgebeeld die veel voorkomen in Scandinavië, zoals roofvogels, vossen en rendieren. Wie goed kijkt, ziet dat de dieren soms wel wat weg hebben van de fabelachtige dierontwerpen van dat andere bekende Finse merk: iittala (Taika servies!). De uitbundige kleuren en strakke lijnen van deze Marimekko kussens zorgen ervoor dat de kussens een echte blikvanger in je interieur zijn.

Meer Marimekko kussens

Naast Unikko kussens en dierenkussens, is er nog een derde groep Marimekko kussens die ik je graag wil laten zien. Ze zijn niet te vangen onder één naam of noemer. Wat ze wel overeen hebben, is dat ze allemaal een speels tintje en levendige kleuren toevoegen aan je interieur. Alle kussenhoezen zijn gemaakt in Finland en bestaan uit 100% katoen.

Marimekko kussens kopen

Marimekko is een populair merk in Nederland. De meeste woonwinkels, zoals Emma B. in Utrecht, hebben wel een paar producten van Marimekko op voorraad. Wil je liever online shoppen, dan kun je goed slagen bij het ScandinavianDesignCenter.

Meer inspiratie

Wil je je verder oriënteren op kussens van bekende Scandinavische woonmerken? Bekijk dan mijn andere pagina’s op dit blog. Wil je zien wat Marimekko nog meer maakt en doet? Je kunt het merk volgen op Pinterest, Twitter en Instagram.

Tonen
Niet tonen