Lundia Oy

Lundia keukenLundia is een Fins design merk dat al sinds de jaren ’40 van de vorige eeuw als familiebedrijf opereert. De oorsprong van het bedrijf ligt bij Harald Lindqvist: hij bedacht een opbergsysteem waarin de planken door de gebruiker verplaatst konden worden. Daarmee kon je dus zelf je kast inrichten.
Die flexibiliteit is ook nu nog de kernwaarde van de kasten van Lundia. Naast kasten verkoopt dit merk ook andere producten. Bedden en verlichting zijn tegenwoordig een net zo belangrijk onderdeel van het assortiment als de kasten.

Lundia Oy opbergen

De opbergsystemen van Lundia kunnen in drie verschillende systemen worden opgesplitst: Lundia Classic, Lundia System en Lundia Fuuga. De verschillende systemen hebben allemaal hun eigen charme.
De Classic kasten zijn de originele kasten, die je helemaal zelf kan inrichten. System bestaat uit dozen, die los te gebruiken zijn, maar ook goed te combineren zijn met de Classic kasten. Het Fuuga systeem is de moderne variant van de Classic kasten en biedt meer afwerkmogelijkheden.

Classic kast

System kast

Fuuga kast

Lundia Oy bedden

Lundia maakt niet alleen kasten, maar ook bedden. Alle bedden vallen onder de ‘Lofty’ collectie: stapelbedden, hoogslapers en reguliere bedden. Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is het beddenassortiment gericht op kinderen. Dat is ook terug te zien in de degelijkheid van deze houten bedden. Hieronder vindt je een aantal mooie voorbeelden van bedden uit de Lofty-collectie.

Lofty Bed

Lofty bed

Lofty Bed

Lundia Oy lampen

De lampen van Lundia vallen onder een eigen merk: LND-design. LND-design verkoopt zowel hanglampen, wandlampen als staande lampen. De lampen hebben een functioneel ontwerp en passen goed in een Scandinavisch interieur. Hieronder zie je een aantal foto’s van LND-design lampen.

LND-desing lampen

LND-design lampen

LND-design lampen

Lundia Oy kopen

Lundia is een van de grote Scandinavische design merken en is dus in ieder Europees land goed vertegenwoordigd. Je koopt de producten van Lundia via de betere woonwinkel. Kan je het product dat je wilt hebben niet vinden? Bekijk dan het aanbod bij online design winkels. Dat is vaak veel uitgebreider. Meestal is verzending binnen Europa gratis boven de 100 euro. Dus dat hoeft dus geen belemmering te zijn om via een buitenlandse webwinkel te bestellen!

Meer inspiratie

Lundia Oy kan je volgen op Facebook en Pinterest.

Tonen
Niet tonen