Kosta Boda

Kosta Boda schaal - CupcakeKosta Boda is een van de meest toonaangevende merken op het gebied van glazen gebruiksvoorwerpen en glazen kunstobjecten. Met liefde en vakmanschap worden sinds 1742 dynamische, gewaagde en uitdagende producten gemaakt, in het hart van Zweden. Houd je van glas, dan kun je niet om dit innovatieve Scandinavische merk heen. De ontwerpers zijn bekend in Zweden en ver daarbuiten. Ze hebben één ding gemeen: een passie voor het werken met glas en het opzoeken van de grenzen van dit fascinerende product. Kosta Boda maakt vazen, schalen en kunstvoorwerpen. Op deze pagina zie je enkele mooie producten.

Kosta Boda vazen

Heldere kleuren, bijzondere ontwerpen en vloeiende vormen: een vaas van Kosta Boda is ook zonder bloemen een echte blikvanger in je interieur!  De vazen zijn allemaal gemaakt van massief glas en daarmee zwaar en solide. Op de eerste foto zie je de vaas uit de ‘Contrast’ collectie. Deze is verkrijgbaar in oranje, blauw, zwart, groen en wit.
Kosta Boda vaas Contrast

Mine vaas

Op de foto hieronder zie je de vaas uit de ‘Mine’ collectie, ontworpen door Ulrica Hydman-Vallien. De vaas heeft een grote ‘familie’: er zijn ook borden, schalen en drinkglazen met dit prachtige, luchtige ontwerp.Kosta Boda vaas Mine

Septum vaas

De vaas uit de ‘Septum’ collectie (3e foto) is een relatief nieuw product van Kosta Boda. In januari 2016 bracht het merk deze op de markt. De inspiratie voor Septum komt onder andere uit de Noorse glaskunst uit de jaren ’60 en ’70. Septum is het eerste ontwerp van designer Mattias Stenberg. Deze vaas is verkrijgbaar in drie formaten.Kosta Boda vaas Septum

Schalen van Kosta Boda

De schaal op de foto hieronder maakt deel uit van de ‘Infinity’ collectie van Kosta Boda en is ontwerpen door Sara Woodrow. Ze is een ontwerpster, kunstenaar en illustrator en staat erom bekend een sterk gevoel voor trends te hebben. Ze gaat haar eigen weg, maar kijkt altijd met een schuin oog naar ontwikkelingen in de samenleving.
Kosta Boda schaal Infinity

Schaal ‘Contrast’

De ondiepe schalen hieronder horen bij de serie ‘Contrast’, net als de oranje vaas die je eerder voorbij zag komen op deze pagina. Kosta Boda schaal Contrast

Schaal Cupcake

De serie ‘Cupcake’ is een mooie combinatie van speelsheid, elegantie en functionaliteit. Deze serie bestaat niet alleen uit een schaal (zoals je hieronder kunt zien), maar ook uit een waxinelichthouder, een vaas en een bord. Cupcake is verkrijgbaar in vier kleuren.Kosta Boda schaal Cupcake

Waxinelichthouders

De lange Zweedse winters inspireerden designer Ann Wolff tot het maken van ´Snowball’: een robuuste en tegelijk fragiel uitziende waxinelichthouder. De houder is verkrijgbaar in drie formaten en geeft een sfeervol, diffuus licht.
Kosta Boda waxinelichthouder Snowball

Waxinelichthouder ‘Snowball’

Wil je echt iets bijzonders in je woonkamer, denk dan eens aan de ‘Still Life’ waxinelichthouder. Het ontwerp hiervan is geïnspireerd op de bekende schedel uit Hamlet, het bekende toneelstuk van William Shakespeare. Deze opvallende waxinelichthouder is verkrijgbaar in diverse kleuren.Kosta Boda waxinelichthouder Still Life

Kosta Boda glazen kunst

Glas is bij uitstek geschikt om tentoon te stellen in je huis. Kosta Boda heeft dit goed begrepen, want een groot deel van haar collectie bestaat uit kunstvoorwerpen in allerlei vormen, maten, kleuren en verschijningen. De meeste objecten worden gemaakt in een gelimiteerde oplage. Hieronder zie je twee voorbeelden van glazen kunstwerken. In de kunstgalerij van Kosta Boda zie je er nog veel meer!

Het kunstwerk hieronder heet ‘Bottle’ en is ontworpen door de Zweedse glaskunstenaar Kjell Engman.
Kosta Boda kunst Bottle
Van dit bijzondere kunstwerk, genaamd ‘Swedish horse’, zijn maar honderd exemplaren gemaakt. Wil je er eentje hebben, dan zul je dus geluk moeten hebben op bijvoorbeeld een veiling of rommelmarkt. Dit Zweedse glazen paard is ontworpen door Anna Ehrner.

Kosta Boda kunst Swedish Horse

Kosta Boda kopen

De glazen gebruiksvoorwerpen, zoals vazen en borden, van Kosta Boda koop je in een (luxe) servieswinkel, de  betere interieurzaak of op internet, in een webshop die gespecialiseerd is in Scandinavisch design. De kunstvoorwerpen koop je bij Kosta Boda zelf, in hun eigen ‘Art Gallery’.

Meer inspiratie

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom Kosta Boda? Like dan hun Facebookpagina, volg ze op Instagram of word een volger op Twitter.

Tonen
Niet tonen