Iittala

Iitttala productenAls je aan Fins design denkt, dan denk je al snel aan Iittala. Dit Finse designmerk verkoopt producten voor de keuken, servies en woonaccessoires. Om al die mooie producten te maken, werkt Iittala samen met veel Scandinavische en niet-Scandinavische designers. Bekende namen die producten voor Iitala ontworpen hebben, zijn onder andere Alvar Aalto, Kaj FranckKlaus Haapaniemi en Anu Penttinen.

De producten van dit Finse designlabel staan bekend om het gebruik van veel kleuren. Dit is een kenmerk van Fins design. Bekende producten van Iittala zijn het Teemu servies, de Aalto vazen en Vitriini bakjes. Natuurlijk zijn er nog veel meer mooie Iittala producten. Hieronder zie je een overzicht van de meest inspirerende producten.

Iittala voor in de keuken

De serviezen van Iittala zijn zeer bekend. In Nederland is vooral het Teema servies erg populair. Maar er is meer: de pannen en het bestek van dit Finse design merk zijn misschien iets minder bekend, maar zeker niet van mindere kwaliteit én originaliteit.

Iittala Keukenproducten

Iittala servies

Het servies van Iittala staat bekend om de vele kleuren. Vooral Teema van Kaj Franck en Origo van Alfredo Häberli is in veel verschillende kleuren te koop. Hierdoor kan je makkelijk met losse onderdelen een servies samenstellen dat helemaal past bij jouw smaak. Een ander kleurrijk servies van Iittala is het Taika servies van Klaus Haapaniemi. Dat is zeer geschikt voor de donkere wintermaanden en natuurlijk de feestdagen.

Teema servies
Origo servies
Taika servies

Iittala kookgerei

De pannen van Iittala kenmerken zich door hun tijdloze ontwerp. De pannen uit de Tools serie zijn bijvoorbeeld al in de jaren ’90 ontworpen door Björn Dahlström. De meeste pannen kun je zowel los kopen als in een set. Ze zijn te gebruiken voor alle soorten fornuizen. De Sarpaneva braadpan is een prachtig gietijzeren braadpan met een houten handel.

Iittala pannen
Sarpaneva braadpan

Iittala woonaccessoires

De assortiment woonaccessoires van Iittala is heel erg groot. Daarom heb ik een selectie gemaakt van mijn favoriete woonaccessoires.

De eerste foto is van verschillende grote Alvar Aalto vazen. Wist je dat deze volledig met de hand worden gemaakt?

De tweede foto is van een andere favoriet: de Vitriini boxjes. Ontworpen door Anu Penttinen en een een stijlvolle manier om je spullen op te bergen. De kleurrijke bakjes zijn in verschillende kleuren en formaten te koop.

Helemaal onderaan zie je beeldjes van vogels die in het assortiment van Iittala zitten. Er zijn ongeveer 35 verschillende beeldjes van vogels. Mooi om cadeau te geven of te krijgen!

Aalto Vazen
Vitrini Boxen
Iittala Birds

Iittala producten kopen

In Nederland kun je de producten van Iittala kopen in de meeste grote warenhuizen, zoals de Bijenkorf en de V&D. Sommige grote steden (bv. Utrecht) hebben zelfs een brand store. Er is ook een webshop in het Nederlands, waar alle producten worden verkocht.

Meer inspiratie voor Iittala

Voor meer inspiratie kijk op: Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

Tonen
Niet tonen