HAY

HAY designHAY is een relatief jong design merk uit Denemarken, dat in 2002 gestart is. Tijdens de IMM 2003 in Keulen presenteerde het merk haar eerste producten. Dit Deense label richt zich op ontwerpen die functioneel, robuust en innovatief zijn. Daarbij werken zij samen met verschillende bekende designers, zoals Clara von Zweigbergk, Merete Erbou Laurent en Hee Welling. HAY maakt vooral meubels, maar heeft ook leuke accessoires voor een Scandinavisch interieur in het assortiment.

Meubels van HAY

De meubels van HAY zijn een voorbeeld van eenvoud in vorm. Tegelijkertijd blinken ze uit in functionaliteit. Het zijn dus stuk voor stuk goede voorbeelden van typische Deense Design meubels. Daarmee springt het bedrijf in een opkomende markt die zich momenteel in heel Europa ontwikkelt. We zullen dus op steeds meer plekken de meubels van dit bekende Deense merk gaan tegenkomen. Bekende series uit de HAY-meubelcollectie zijn ‘About A Chair’, ‘One’ en ‘New Order’. Daarover lees je hieronder meer.
HAY meubels

HAY – About A Chair

De ‘About A Chair’ serie is ontworpen door Hee Welling en is een verwijzing naar de Deense design stoelen uit de jaren ’50. Hee Welling wilde met ‘About A Chair’ een stoel in de markt zetten die uitblinkt in eenvoud en functionaliteit. Door de eenvoud zijn de stoelen uit deze serie erg veelzijdig in gebruik. Hierdoor zijn ze in vrijwel ieder interieur goed te gebruiken. De ‘About A Chair’-serie is dan ook een van de bekendste producten.
HAY About A ChairHAY About A Chair

HAY – One

De HAY ‘One’ producten hebben allemaal een futuristische uitstraling. Dit komt door de combinatie van het gebruikte materiaal en de open ruimtes in het product. De poef (het originele One product) wordt op maat voor de koper gemaakt. Ander One producten zijn de ‘Other One’ en ‘Round One’, allebei lounge stoelen. De One serie is ontworpen door Leif Jørgensen.
Round One stoel
The Other One

HAY – New Order

New Order is een systeem van kasten waarvan de verschillende onderdelen goed te combineren zijn, maar ook los mooi te gebruiken zijn. Met HAY New Order kun je zelf een opbergoplossing maken voor iedere kamer in je huis. En zo creëer je in no time orde in de chaos!

HAY New Order
HAY New Order

Accessoires van HAY

Naast meubels verkoopt HAY ook veel leuke accessoires, zoals kussens en doosjes.. De bekendste daarvan zijn waarschijnlijk ‘Kaleido’ en ‘Bits & Bobs’. Dit zijn allebei mooi gekleurde bakjes, die veelzijdig in het gebruik zijn.

HAY – Kaleido

Kaleido is ontworpen door de bekende Zweedse ontwerper Clara von Zweigbergk. Net als Bits & Bobs is dit een typisch HAY-product. Je kunt dit slimme systeem van bakjes in allerlei veelhoekige vormen eindeloos combineren. Clara von Zweigbergk heeft met Kaleido het doel gehad het gevoel van en caleidoscoop te vangen. En dat is gelukt: met deze kleurige bakjes krijg je een vrolijk gevoel.

Clara von Zweigbergk - Kaleido
Clara von Zweigbergk - Kaleido

HAY – Bits & Bobs

Bit & Bobs zijn schaaltjes die gemaakt zijn van glas. Je kunt ze kopen als doorzichtige schaaltjes, maar ook als schaaltjes van gekleurd glas. De Bits & Bobs schaaltjes hebben verschillende maten en kleuren en zijn goed met elkaar te combineren.

Bits & Bobs doorzichtig
Bits & Bobs gekleurd

Vloerkleden van HAY

HAY heeft een aantal vloerkleden in het assortiment. De vloerkleden zijn afkomstig van verschillende ontwerpers, zoals Merete Erbou Laurent en Scholten en Baijings. De eerste ontwerpt vloerkleden met een traditioneel karakter, terwijl Scholten en Baijings vloerkleden maken met veel kleur.

HAY vloerkleed
HAY vloerkleed

Meubels van HAY Kopen

De meubels en andere producten van HAY zijn erg populair in Nederland. Je kunt ze kopen bij de betere woonwinkel en meubelspeciaalzaak. Ook op internet is het aanbod van HAY meubels en accessoires groot. Dit geldt zowel voor Nederlandse als voor buitenlandse webwinkels. En het maakt voor de verzendkosten vaak niet uit of je het product in Nederland koopt of daarbuiten, zoals Denemarken.

Meer inspiratie

Volg HAY op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.

Bekijk ook alle blogs over HAY op deze website.

Tonen
Niet tonen