Gubi

Gubi Bestlite lampGubi is een Deens familiebedrijf, gespecialiseerd in design meubels en design lampen. Het merk richt zich op nieuwe producten, maar ook op het herintroduceren van design klassiekers. Gubi maakt ontwerpen van Scandinavische designers en designers uit onder andere Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Een mooi voorbeeld hiervan is de Bestlite lamp. Dit is een ontwerp van de Britse designer Robert Dudley Best uit de jaren ’30. De Bestlite lamp werd in 1989 door Gubi geherintroduceerd en is nu een belangrijk onderdeel van het assortiment.

Lampen van Gubi

De Bestlite lamp vormt de kern van de collectie design lampen van Gubi, maar er zijn nog veel meer lampen die tot de verbeelding spreken. Een van deze lampen is de Pedra lamp. Die is, net als de Bestlite lamp, zowel te koop als hanglamp, als staande lamp en als wandlamp. Pedra is ontworpen door de Spaanse ontwerper Barba Corsini. Een lamp die ik zelf heel mooi vind, is de Turbo hanglamp. Dit is een ontwerp van de Deense designer Louis Weisdorf en dateert uit de jaren ´60.

Deense design lamp - Pedra lamp

Deense desing lampen - Turbo lamp

Meubels van Gubi

Voor mij zijn er twee tafels die er echt uitspringen, namelijk de uit twee delen bestaande Matégot Kangourou tafel en de Aoyama tafel. De Matégot Kangourou tafel bestaat uit twee losse onderdelen. Samen zijn ze goed te combineren met de stoelen uit dezelfde lijn. De Aoyama tafel is een ontwerp van Deense designer Paul Leroy (zie middelste foto) Op de middelste en onderste foto zie je de Gubi 5 stoel, een van de iconische ontwerpen van Gubi en in veel verschillende kleuren te koop.

Deense design meubels Matégot Kangourou tafel

Deense design meubels - Aoyama Tafel

Deen design meubels - Gubi 5 stoel

Banken van Gubi

Gubi heeft zoveel mooie banken in de collectie, dat verdient een apart plekje mét foto’s op deze pagina! De Grand Piano bank op de eerste foto is een heerlijke lounge sofa met een luxe uitstraling. De Paradise ziet er iets conservatiever uit en is ook geschikt als lounge sofa.

Deense design meubels - Grand Piano bank

Deense design meubels - Parardise bank

Gubi meubels kopen

In Nederland verkoopt onder andere webwinkel Flinders de producten van Gubi. Flinders is zelfs een officiële Gubi dealer. Een Pedra PD2 lamp, zoals hierboven staat afgebeeld, kost bij Flinders iets minder dan 600 euro. Maar let op: dezelfde lamp kost bij de Finnish Design Shop slechts 529 euro, en de verzending naar Nederland is gratis! Dit geldt overigens niet voor alle producten, maar het kan de moeite waard zijn om beide webwinkels even te vergelijken.

Meer inspiratie:

Bekijk de blogs over Gubi op deze website of volg Gubi op FacebookPinterest, Twitter en Instagram.

Tonen
Niet tonen