Design House Stockholm

Design House Stockholm woon - Knot kussenDesign House Stockholm is een Zweeds design merk dat functionele producten voor in huis maakt, zoals lampen, keukenspullen en woonaccessoires, zoals kussens en vazen. Het bedrijf is opgericht in 1992 en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een internationaal bekend designmerk. Design House Stockholm werkt met meerdere ontwerpers en biedt dus voor iedere smaak wat wils. Zo ontstaat een gevarieerd assortiment, allemaal geschikt voor de Scandinavische woonstijl. De ‘Block’ lamp van Design House Stockholm is een van hun grootste successen.

Meubels

De collectie meubels van Design House Stockholm is niet heel uitgebreid. Maar de meubels die ze verkopen, zijn allemaal mooi en ook nog eens zeer functioneel. Zo is er de kast ‘Extend’, die je (zoals de naam al zegt) kan uitschuiven. Daardoor past deze kast in veel verschillende ruimtes. Een ander mooi voorbeeld van functioneel design zijn de ‘Etage’ tafels. Doordat de tafels verschillende hoogtes en breedtes hebben, zijn ze eindeloos te combineren.Design House Stockholm meubels - kastDesign House Stockholm meubels - tafel

Lampen

Er zijn een aantal lampen die zich hebben ontwikkeld tot unieke design klassiekers. Dit zijn de ‘Form’ hanglampen en de ‘Brick’ vloerlamp. De Form hanglamp is in verschillende vormen te koop, waardoor je ze naar hartenlust kunt combineren om het gewenste effect te bereiken.  De Brick (zie onderste foto) is een lamp die je op de vloer kunt leggen, maar ook op tafel of in een kast. Dat maakt de Brick zo’n unieke lamp.Design House Stockholm lamp - FormDesign House Stockholm lamp - Block

Keukenaccessoires

Design House Stockholm is vooral sterk op het gebied van accessoires voor de woonkamer en keuken. Natuurlijk is er een mooi servies en zijn er mooie drinkglazen. Maar ik word pas echt blij van de mooie set schalen. Die bestaat uit vijf verschillende schalen in verschillende vormen en is gemaakt van verschillende soorten materiaal. Ook de ‘Fia’ karaf is een van mijn favorieten.
Design House Stockholm keuken - schaalDesign House Stockholm keuken - Via karaf

Woonaccessoires

Zoals ik al schreef, is Design House Stockholm sterk in woonaccessoires. Zo zijn er twee mooie collecties met sierkussens: ‘Knot’, ontworpen door Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir en ‘Melange’, ontworpen door Nina Jobs. De Melange kussens zie je op de eerste foto. Op de foto daaronder zie je de ‘Alba’ vaas. Dit is een mooi voorbeeld van hoe verschillende materialen worden gecombineerd met functioneel design.
Design House Stockholm woon - Melange kussenDesign House Stockholm woon - Alba vaas

Design House Stockholm kopen

Veel woonaccessoires kan je bij designwinkels kopen. De lampen, zoals Brick en Form, zijn te koop bij de betere lampenwinkels. Ook online kun je goed slagen; zo heeft een Scandinavian Design Center een zeer ruim aanbod van Design House Stockholm.

Meer inspiratie

Bekijk ook de andere berichten over Design House Stockholm op dit blog. Of volg dit Zweedse designmerk op: Instagram, Facebook, Pinterest en Youtube.

Tonen
Niet tonen