Bloomingville

BloomingvilleHet Deense design merk Bloomingville maakt, ontdekt en verzamelt prachtige spullen voor binnen en buiten. Het bedrijf is opgericht in 2000. Van twee medewerkers groeide het label tot een team van 40 mensen, plus dealers in heel Europa.
Betina Stampe is de oprichtster van dit Deense merk. In het begin bestond de collectie vooral uit meubels en accessoires die ze verzamelde in heel Europa. Inmiddels worden vrijwel alle producten gemaakt door de ontwerpers van Bloomingville zelf. In iedere collectie zitten nog steeds een paar items uit Zuidoost-Azië en Afrika.
Bloomingville verkoopt gezellige woonaccessoires, mooie meubelen en trendy lampen. De stijl is een mix van ‘rauwe’ producten met een nostalgische Scandinavische twist en reproducties van fantastische items uit het verleden, geïnspireerd door Frans brocante.

Accessoires

Het grootste deel van de collectie van Bloomingville bestaat uit accessoires. Van kandelaars tot bloempotten en van waxinelichtjeshouders tot Bloomingville sierkussens: je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Twee keer per jaar verschijnt een nieuwe collectie met daarin de nieuwste trends: in de lente en in de herfst.

Bloomingville accessoiresAccessoires van BloomingvilleBloempotten Bloomingville

Verlichting

Er zijn veel verschillende lampen in de collectie van Bloomingville: stoere, industriële lampen, lampen van natuurlijke materialen en eenvoudige, landelijke lampen. Gebruikte  materialen, voor Bloomingville lampen, zijn onder andere hout, zink, koper en glas.

Bloomingville lampBloomingville lampBloomingville lamp

Meubels

Alle meubels in de collectie hebben een robuuste uitstraling. Er zijn fauteils, krukjes, hangstoelen en dressoirs en kasten, zoals boekenkasten en kabinetkasten. Door hun moderne en tijdloze ontwerp, passen alle design meubels prima in ieder interieur. Maar ze voelen zich natuurlijk het meeste thuis in een Scandinavische inrichting!

Stoel BloomingvilleBloomingville kastBloomingville stoelBloomingville meubels

Keuken

Het servies van Bloomingville staat voor eenvoud, gecombineerd met die typische Scandinavische stijl. Het textiel voor in de keuken (theedoeken, schorten, etc.) heeft vaak een opvallend, grafisch patroon.

Servies BloomingvilleBloomingville keukenbloomingville keuken

Kindercollectie

Een tipi, kleine speeldoosjes en een keramisch serviesje in mint, beige en citroen; zomaar een paar producten uit de lieve en stijlvolle kindercollectie van Bloomingville. Alle illustraties van dieren zijn gemaakt door Nanna Asmussen. Hieronder zie je drie foto’s van de lente/zomercollectie 2015.

Bloomingville kindercollectieBloomingville kindercollectieBloomingville kindercollectie

Bloomingville kopen

De producten van Bloomingville zijn in Nederland erg goed verkrijgbaar. U koopt ze onder andere bij Wehkamp, De Bijenkorf en de webshop van VT Wonen. De gehele collectie is natuurlijk ook te koop in de webwinkel van Bloomingville zelf.

Meer zien?

Lees mijn eerdere blogs over Bloomingville of volg dit Scandinavische design merk op Pinterest, Instagram en Facebook.

Tonen
Niet tonen