Artek

Artek meublesArtek is een bekend Fins bedrijf dat voornamelijk bekend is van  de design meubels.  Artek is in 1935 opgericht door een aantal Finse designers, waaronder het designers paar  Alvar Aalto en Aino Aalto. De naam van het bedrijf is een samentrekking van de woorden Art & Technology. Veel ontwerpen van Alvar Aalto, zoals de Paimo stoel, worden nog steeds gemaakt en verkocht.

Artek meubels

Veel van de meubels van Artek zijn afkomstig uit de jaren 3 0 – 50 en zijn van bekende designers zoals Alvar Aalto en Ilmari Tapiovaara. Maar er zijn ook meubels van van jongere designers zoals Harri Koskinen en Konstantin Grcic. Naast stoelen en banken zijn er ook mooie eettafels waarvan er ook veel ontworpen zijn door Alvat Aalto en Ilmari Tapiovaara.

Alvar Aalto - Tank Chair

Artek bank

Harri Koskinen stoel

Konstantin Grcic stoel

Artek lampen

Lampen zijn een belangrijk onderdeel van het assortiment het grootste deel van het aanbod bestaat uit hanglampen en staande lampen. In mindere mate worden ook tafellampen en plafonnières gemaakt. Bekende lampen zijn A33o lamp van Alvar Aalto en de JL341 van Juha Leiviskä. Beide lampen staan hieronder afgebeeld.

Alvar Aalto - Lamp

Artek - Lamp

Alvar Aalto - Lamp

Artek accessoires

Woonaccessoires van Artek zijn onderdeel van de ABC collection. De ABC collection bevat veel textiel, waaronder kussens, dekens, tassen theedoeken en schorten voor in de keuken. Naast het textiel zitten ook posters met beroemde Artek producten en quotes zoals, “One Chair is Enough”en “Buy now and keep Forever”. Ook zijn er speciale linialen en meetlinten.

ABC Collection - Tasse

Artek meubels kopen

De meubels van Artek zijn zo en zo te koop bij de betere designwinkels, online is het aanbod nog veel groter. Zo heeft de Finish Design Shop een zeer groot aanbod van Finse en Scandinavische meubels. Vrijwel alle Artek meubels zijn via hun te koop en ze verzenden binnen Europa ook nog eens gratis.

Meer Inspiratie

Artek kan je ook volgen op Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram. Of lees andere berichten over Artek op dit blog.

 

Tonen
Niet tonen