Meubels

Scandinavische design loungestoelen voor binnen

Artek Lounge Chair

Aan het einde van een lange werkdag is niets fijner dan lekker te kunnen ontspannen. Naast een grote bank, mag een comfortabele loungestoel niet ontbreken in uw interieur! Ontdek in dit blog comfortabele loungestoelen van Scandinavische design merken als Artek en Cane-line. Deze merken laten zien wat er allemaal mogelijk op het gebied van designstoelen. Een loungestoel is een echte eyecatcher voor de woonkamer.

Artek Lounge Chair

Artek is een gevestigd en bekend merk als het gaat om Scandinavisch design. Het bedrijf maakt al sinds 1936 de mooiste design meubels en design verlichting. Vooral de design stoelen van Alvar Aalto spreken tot de verbeelding. Hieronder zie je twee voorbeelden van mooie lounge chairs van Artek. Beide ontworpen door Alvar Aalto en tijdloze klassiekers.

Artek - Kariselli loungestoel

 

Artek Lounge Chair 43

De Artek Lounge chair 43 is volledig gemaakt om tot rust te komen. Het langwerpig ontwerp stamt alweer uit 1937. Deze lounge chair is alleen op bestelling te koop, maar meer dan het wachten waard.
Artek Lounge Chair 43

Artek Armchair 400

De armchair 400 van Artek is ook bekend onder zijn bijnaam ‘De Tank’. Dit komt door het robuuste uiterlijk van deze lounge chair. Alvar Alto heeft het ontwerp niet alleen gemaakt voor de Milan Triennial, maar (nog belangrijker): de lounge chair moest ook bij hem thuis gebruikt kunnen worden.

Cane-line lounge chairs

De naam zegt het al: Cane-line is gespecialiseerd in het maken van meubelen van riet. Maar dat betekent niet dat de ontwerpen van Cane-line er goedkoop uitzien. Integendeel! De lounge chairs van Cane-line hebben een rustgevende en minimalistische uitstraling.

Cane-line Nest lounge chair

Cane-line Nest lounge chairs hebben een klassieke uitstraling, maar passen ook goed in een modern ingerichte woonkamer. Al het materiaal dat gebruikt wordt voor de Cane-Line lounge chairs, is duurzaam.

Cane-line Nest Club chair

De Nest Club lounge chair is gemaakt van eenvoudig, maar sterk rotan. Het ontwerp zorgt er voor dat het licht door het ontwerp heen valt. Zo word een een discrete en comfortabele look gecreëerd. Deze lounge chair is goed te combineren met de andere lounge meubels van Cane-line.

Meer inspiratie?

Artek

Cane-line

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen