Accessoires

Scandinavische design kussens

bloomingville kussen

Houd je van een Scandinavisch interieur, maar vind je je woonkamer leeg, ongezellig of zelfs saai? Neem dan een kijkje in de grote collectie van Scandinavische design kussens. Van allerlei bekende Scandinavische labels zoals HAY, Bloomingville en Ferm Living. Ik heb de leukste kussens voor je verzameld in dit blog: van grafische patronen tot felle kleuren en van strak en modern tot kussens met dieren en oma’s. En wil je meer weten over de kussens van een bepaald merk, klik dan op een van de links.

HAY kussens

De design kussens van HAY, een jong designmerk uit Denemarken, zijn onder te verdelen in drie collecties: DOT, Puzzle en Wrong for HAY. Door hun kleur en vorm zijn de kussens uit de DOT-collectie strak en modern. Ze hebben één kleur en één of meerdere knopen in een contrasterende kleur. De kussen zijn te koop als rechthoekig en vierkant exemplaar. Ook de Puzzle kussens hebben een strakke uitstraling, vaak met een geometrisch patroon (vergelijkbaar met Ferm Living kussens). Wrong for HAY kussens zijn erg kleurrijk en ontworpen door Sebastian Wrong. Al deze Scandinavische design kussens zijn prima geschikt als je je saaie interieur een oppepper wilt geven. Dot kussen van HAY koop je onder andere bij vtwonen voor 79 – 93 euro.Scandinavische design kussens

Ferm Living kussens

De Scandinavische design kussens van Ferm Living zijn al jaren een begrip onder de echte liefhebbers van Scandinavisch design. Met hun pastelkleuren passen ze prima in een interieur met lichte kleuren. De geometrische en grafische patronen zorgen voor een opvallend element. Ferm Living verkoopt ook superleuke kussens voor de kinderkamer, zoals een kussen in de vorm van een slang en een gitaar. Voor de winter zijn de gehaakte kussens in donderblauw, mosterdgeel en zeegroen een mooie aanwinst voor je bank of leunstoel.Scandinavische design kussens

Bloomingville kussens

De collectie Scandinavische designkussens van Bloomingville is erg groot. Dit Deense designlabel verkoopt onder andere kussens met inspirerende teksten in metallic prints, kussens van lieve babydieren, kussens met grafische prints en heerlijke fluffy kussens in pastelkleuren. Maar wil je echt een statement maken, dan kies je voor een van de opvallende kussens met daarop brutale oma´s (zie hieronder). Deze zijn absoluut mijn favoriet!

Dierenkussens

Houd je van dieren én van Scandinavische design kussens? Zoek dan niet verder en bekijk mijn verzameling van Scandinavische designkussens met dieren. Scandinavische merken als Klippan, By Nord, Marimekko en het hierboven genoemde Ferm Living hebben allemaal kussens met dierenprints. Het leuke aan al deze collecties is dat ze allemaal hun eigen stijl hebben. By Nord heeft bijvoorbeeld foto’s van dieren op de kussenhoezen staan (zie hieronder), terwijl Klippan en Ferm Living getekende dierenkussens hebben en kussens in de vorm van dieren.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen