Inspiratie Meubels

Scandinavische design klassiekers nog springlevend!

Pilaster boekenplank

Ook deze week heb ik weer de sociale media afgespeurd voor het meest interessante nieuws over Scandinavisch design. Resultaat: een verjaardagsfeestje! Want de oktober woonmaand wordt door veel Scandinavische design merken gebruikt om hun jubileum te vieren. Dat doen ze op verschillende manieren: met een tentoonstelling of met nog meer inspirerende foto’s van hun mooie producten. Het Finse designlabel Artek heeft geen jubileum nodig om te trakteren. Via een aantal webwinkels geven zij tot eind deze maand ‘gewoon’ 15 procent korting op al hun designproducten!

Svenskt Tenn viert honderdjarig bestaan

De Zweedse interieurstylisten van Svenskt Tenn vieren hun honderdjarig bestaan met een tentoonstelling ter ere van de oprichter, Estrid Ericson. Op de tentoonstelling zijn niet alleen Scandinavische design klassiekers van Svenskt Tenklassiekers te zien, maar ook de nieuwste ontwerpen van Svenkst Tenn. Je ziet bijvoorbeeld een glasservies van Ingegerd Råman en een wijnkoeler, ontworpen door Monica Förster. Zij heeft ook de zwaan ontworpen voor het opbergen van sieraden. De tentoonstelling is tot 3 november 2014 te zien in de Svenskt Tenn winkel in Stockholm.
Scandinavische design klassieker - PilasterPilaster boekenplank bestaat 25 jaar
Nog een verjaardag: in 1989 ontwierp John Kandell de boekenplank Pilaster voor Källemo. Inmiddels is deze boekenplank een bekende Zweedse design klassieker. Handig: doordat de Pilaster boekenplanken smal zijn, kun je ze makkelijk gebruiken in de kleinere kamers van je huis. Pilaster boekenplanken zijn te koop in vijf verschillende kleuren en kosten ongeveer 600 tot 700 euro. In Nederland zijn ze verkrijgbaar bij een groot aantal designwinkels.

 

100 jaar Hans Wegner

Het Deense design museum heeft een tentoonstelling gemaakt over een van ’s lands bekendste Deense meubelontwerpers: Hans Wegner. Hans Wegner is bekend van onder andere de Shell stoel. Een must have voor iedereen die Scandinavische design lief heeft. De tentoonstelling in Kopenhagen laat maar liefst 150 bekende en minder bekende ontwerpen van Wegner zien. De tentoonstelling loopt al even, maar is nog maar tot 7 december 2014 te zien. Dus als je dit najaar nog in Kopenhagen komt, dan is dit zeker een aanrader.
Hans Wegner design stoelen

15% Korting op Artek producten

Artek logoTijdens oktober woonmaand bieden verschillende webwinkels (waaronder Finnstyle) maar liefst 15 procent korting op alle Artek producten. Deze kortingsactie duurt tot 26 oktober. Heb je dus al tijden je oog op eenAlvar Alto Lamp of een Tank stoel? Dan is dit dé kans om deze met een leuke korting aan te schaffen!

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen