Meubels

Scandinavische design banken: welke moet je hebben?

design bank geel

Een van de grootste investeringen die ik gedaan heb voor mijn Scandinavische interieur is het kopen van een nieuwe design bank. De zoektocht naar de perfecte design bank kostte me vele uren speuren op het internet. De aankoop kostte me meer dan een maandsalaris. Maar zoals de reclame het zegt: het plezier dat ik heb van de nieuwe bank in mijn woonkamer is onbetaalbaar! In dit blog vind je een paar Scandinavische design banken die ik tijdens mijn zoektocht ben tegengekomen. De ene bank is kleurrijk en een echte eyecatcher, de andere is flexibel en weer een andere is tijdloos en tegelijk heel modern. Succes met kiezen! Heb je zelf een bank van een Scandinavische designer waar je helemaal verliefd op bent? Ik ben benieuwd, laat een reactie achter!

Skandiform

De inspiratie van het Zweedse design merk Skandiform komt (hoe kan het ook anders!) uit de natuur. De ontwerpers van Skandiform worden voortdurend beïnvloed door de prachtige Zweedse natuur: natuurlijke vormen en oppervlakken die continu in beweging zijn. De meubels van Skandiform zijn altijd praktisch, stijlvol en vernieuwend.

Skandiform ‘Jefferson’

De design bank ‘Jefferson’ is ontworpen door Alexander Lervik. Ik vind de kleur van deze bank echt helemaal passen in een Scandinavische woonstijl. Lervik omschrijft zijn bank ‘Jefferson’ als volgt: “Een grafisch sterke vorm die de normale hoeken van een sofa verdraait en in plaats daarvan een vorm krijgt die breder is van onderen dan van boven.” Oordeel zelf:
design bank

Skandiform ‘Noon’

Een andere opvallende design bank van Skandiform is ‘Noon’. Deze sofa is ontworpen door de ontwerpers Claesson, Koivisto en Rune. Hun visie op ‘Noon’: “Noon is een sofa met een vrijwel oneindige lengte. Op het oog is dit een lichte bank, doordat het zitvlak en de rugleuning van elkaar gescheiden zijn. Deze design bank past zelfs in lastige ruimtes!”
design bank Skandiform Noon

Muuto

Muuto is een jong Deens design label met veel potentie. Muutos betekent ‘nieuw perspectief’. En dat is precies waar Muuto voor staat: met een frisse blik nieuw Scandinavisch design.

Muuto ‘Connect Sofa’

Muuto’s ‘Connect Sofa’ laat je fantasie op hol slaan. Het ontwerp bestaat uit meerdere modules waarmee je eindeloos kunt variëren. Dat is handig. Zeker als je (net als ik) een zomer- en een winteropstelling hebt in je huiskamer. Ook met de stoffen van Connect kun je alle kanten op.

Muuto Connect sofa

Muuto ‘Rest’

De Rest bank van Muuto is ontworpen door Anderssen & Voll. Deze eigenzinnige design bank neemt maar wat graag het heft in eigen handen. Hij nodigt je uit om heerlijk onderuit te zakken. Laat alles van je af vallen en laat de rest maar aan hem over. Een echte relaxbank dus!
Muuto Rest sofa

LK Hjelle

LK Hjelle ontwerpt Scandinavische design banken met aandacht voor materiaalkeuze en oog voor vakmanschap. Sinds de oprichting in 1940 maken ze in de fabriek van LK Hjelle, ingeklemd tussen hoge bergen en blauwe fjorden, de mooiste meubels, doordrenkt met grote passie en vakmanschap.

LK Hjelle ‘Ugo’

De design bank ‘Ugo’ is niet zomaar een sofa. De makers omschrijven Ugo als een ‘funky sitting landscape’. Dat komt doordat Ugo uit drie verschillende modules bestaat. Die kun je, net als de designbank ‘Rest’ van Muuto, naar hartelust combineren en verplaatsen. Ugo is te koop in een aantal opvallende kleuren, zoals blauw, rood en groen.
LK Hjelle Ugo design bank

LK Hjelle Ted

LK Hjelle heeft design bank ‘Ted’ ontworpen met groot comfort voor je woonkamer in gedachten. De zachte zitkussens zijn extra groot en nodigen je uit om lekker in weg te zakken. Een speciale ‘sandwich constructie’ biedt nog meer comfort en duurzaamheid.
LK Hjelle Ted design bank

Republic of Fritz Hansen

Republic of Fritz Hansen is een verzamelplaats van vele moderne design klassiekers. Alle producten zijn ontworpen door gerenommeerde Scandinavische én Europese designers, zoals Arne Jacobsen, Poul Kjaerholm en Jaime Hayón. je kunt Fritz Hansen volgen op Instagram en Facebook.

Favn Sofa van Jaime Hayón

Met ‘Favn’ wilde designer Jaime Hayón een bank ontwerpen die het gevoel opriep van een beschermende schelp: hard aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. En dat is gelukt. Als je op de elegante Favn designbank zit, voel je niet alleen warmte, maar ook bescherming.
 Favn Sofa design

Swan Sofa van Arne Jacobsen

De Swan Sofa van Arne Jacobsen heeft dezelfde vloeiende lijnen als de Swan Chair en hetzelfde herkenbare silhouet, maar dan als de verbreedde versie. De elegante boog in de zitting en de zacht afgeronde rugleuning, bieden zowel stijl als functie.
 Swan Sofa Arne Jacobsen

PK31 Sofa van Poul Kjaerholm

Poul Kjærholm had een voorliefde voor staal dat hij gebruikte in combinatie met andere materialen. Dit zie je goed terug in een van zijn meest beroemde ontwerpen: de design bank PK31. Deze luxe bank combineert lederen bekleding met een chromen onderstel.
De bank wordt vaak afgebeeld in het zwart. Dat vind ik zelf een te donkere kleur voor een bank in een Scandinavisch interieur. Dus heb ik lang gezocht naar een foto met PK31 in een andere kleur. Het resultaat zie je hieronder.
 PK31 Sofa Poul Kjaerholm

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen