Inspiratie

Scandinavisch wonen: hoe doe je het? Kleuren en prints! (2)

Scandinavisch wonen

Het kan je niet ontgaan zijn: Scandinavisch wonen is helemaal hip. Maar hoe breng je je eigen huis in Scandinavische sferen? In dit tweede blog laat ik je zien welke kleuren, prints en stijlen er zijn. Hiermee tover je je huis in een handomdraai om tot een comfortabele, stijlvolle plek.
Lees ook deel 1 van deze serie over hoe je je huis Scandinavisch kan inrichten of deel 3 over materialen, zoals hout en textiel.

Scandinavisch wonen: twee stijlen interieurs

Er zijn twee stijlen voor een Scandinavisch interieur: wit/natuurlijk en wit/grafisch. In beide Scandinavische interieurs is wit de basis. Dit komt omdat het in Noord-Europese landen relatief snel donker wordt. Door gebruik te maken van wit en andere lichte kleuren, wordt het aanwezige daglicht optimaal benut.

Stijl 1: wit en natuurlijk

De eerste stijl voor een Scandinavische inrichting is rustig, met lichte en neutrale kleuren. De witte basis wordt aangevuld neutrale kleuren (grijs en wit) en natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, jute en rotan. Ook industriële items passen goed bij deze stijl. Hieronder zie je een aantal inspiratievoorbeelden van de Scandinavische stijl waarin de kleur wit en natuurlijke materialen de boventoon voeren. De styling voor deze ruimtes komt van Norm Architects uit Denemarken. Het Noorse designmerk Northern Lighting uit Noorwegen maakt hele gave industriële lampen. Unique Living uit Denemarken verkoopt robuuste houten eettafels. Strak, wit en tijdloos servies kun je kopen bij onder meer Iittala en Royal Copenhagen.
Scandinavisch wonen industrieel Scandinavisch wonen zwart wit Scandinavisch wonen

Stijl 2: wit en grafisch

Ook in het tweede interieur is de basiskleur wit. In deze inrichting is echter veel meer ruimte voor kleur en grafische prints. Soms bestaat dit uit felle nuances (neon!), maar meestal gaat het om zachte pasteltinten. Grafische vormen en prints komen met name voor in accessoires. Ga je voor dezelook, kies dan voor textiel met grafische prints. Ook industriële meubels zijn erg populair. De foto’s hieronder zijn een goed voorbeeld van grafische Scandinavische stijl. De Deense merken HAY, Ferm Living en Muuto verkopen veel meubels en accessoires die goed bij deze stijl passen. Het Finse merk Marimekko verkoopt veel textiel met grafische prints.
Scandinavisch wonen kleur Scandinavisch wonen kleur scandinavisch wonen kleur

1 Reactie

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen