Meubels

Scandinavisch design op de Milaan Furniture Fair 2014

Milaan Furniture Fair

De Milaan Furniture Fair of ‘Salone del Mobile Milano’ is een van meest toonaangevende meubelbeurzen ter wereld. Hier zijn de bekendste Scandinavische designmerken vertegenwoordigd. De Milan Furniture Fair vindt plaats van 8 t/m 13 april 2014. In 2013 trok dit evenement in 6 dagen meer dan 300.000 bezoekers. In 2014 zijn er veel Scandinavische merken die hun collectie voor 2014 zullen tonen. Hieronder een kleine selectie van deze merken.

Inno

Het Finse designmerk Inno is vooral bekend van designmeubels voor de zakelijke markt. Toch zijn er ook veel producten van Inno die perfect in je Scandinavische woonkamer zouden passen. In 2014 is een van de nieuwe producten van Inno de stoel Taivu. Deze mooie stoel is ontworpen door Mikko Laakkonen voor Inno.
Taivu Easy Chair. Designed for Inno by Mikko Laakkonen.

Artek

Op Facebook heeft Artek een teaser geplaatst voor de Milan Furniture Fair 2014. Het gaat om de Artek Rival. Dit is een design stoel, ontworpen door Konstantin Grcic. Tijdens de beurs IMM in Keulen was de Karuselli lounge chair een van de topproducten van Artek. En op de Milan Furniture Fair zal dit met de Artek Rival niet anders zijn!
Artek Rival Stoel

Blå Station

Het Zweedse design merk Blå Station is ook aanwezig op de Italiaanse designbeurs. Daar verwacht ik een aantal opvallende meubels terug te zien die Blå Station begin 2014 introduceerde. Want tijdens de Stockholm Furniture Fair werden al de ‘Code 27 sofa’ en de ‘Dent Wood stoel’ geïntroduceerd. De Code 27 sofa is een bank, die je helemaal zelf kunt samenstellen. De Dent Wood stoel lijkt om een propje papier dat gladgestreken is. Een opvallende toevoeging aan ieder Scandinavisch interieur!

Dent Wood Bla Station

Zelf de Milan Furniture Fair bezoeken?

De Milan Furniture Fair is toegankelijk voor reguliere bezoekers in het weekend van 12 en 13 april 2014. Tickets voor één dag kosten 20 euro online en 30 euro aan de kassa op de dag zelf.

Online kun je de Milan Furniture Fair volgen via Facebook en Twitter.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen