Accessoires

Scandinavisch design kopen in Nederland (2)

bloomingville 2015

Waar in Nederland koop je meubels, verlichting en mooie accessoires van de Scandinavisch designmerken Bloomingville, House Doctor, Marimekko, Vipp en Eva Solo? Geen van deze merken heeft een eigen flagship store in ons land. Er zijn wel woonwinkels die (een deel van) de collectie verkopen. De twee populairste merken (Bloomingville en House Doctor) zijn online verkrijgbaar bij Wehkamp. De andere merken scoor je in de webshop van het merk zelf of webwinkels die zich gespecialiseerd hebben in Scandinavisch design en wonen.

Bloomingville

BloomingvilleBloomingville is in Nederland een vrij populair merk. Hun lampen en kussens zijn wat mij betreft echte toppers. Regelmatig worden de producten van dit designlabel te zien in onder andere de VT Wonen. Volgens hun website zijn er ongeveer 20 fysieke winkels in Nederland. Maar die bevinden zich helaas allemaal in kleine plaatsen en dus niet in de grote winkelsteden. Gelukkig kun je online goed terecht. Niet bij de webshop van Bloomingville zelf (alleen voor dealers), maar wel bij Wehkamp en het Scandinavian Design Center.

Eva Solo

karaf Eva SoloBekentenis: als ik het geld had, zou ik al mijn keukenspullen bij Eva Solo kopen, zoals een koffiekan of karaf. Ik ben dol op het strakke design van dit Deense designmerk! Eva Solo heeft geen winkel in Nederland, maar er zijn wel een paar Nederlandse webwinkels die de gehele collectie verkopen. Dus zoek je mooi en functioneel design, dan kun je het beste een kijkje nemen op de website van Eva Solo en vervolgens meteen doorsurfen. Let op je portemonnee :-).

House Doctor

Hous doctor accessoiresOok House Doctor is een designmerk dat je bij de Wehkamp kunt kopen. Ook bij Flinders en VT Wonen koop je onder andere lampen en accessoires, zoals vazen en kandelaars van dit mooie, Deense merk. Er zijn ook een aantal fysieke winkels, waar je de spullen van House Doctor eerst kunt zien. Twee keer per jaar wordt de collectie uitgebreid, in februari en in augustus.

Marimekko

Het Finse Marimekko is waarschijnlijk een van de bekendste merken ter wereld. De opvallende papaverprint is inmiddels te vinden op allerlei artikelen voor in huis, zoals kussens en beddengoed. Marimekko verkoopt op kleding en is dit jaar zelfs een eigen lijn van zonnebrillen gestart. In Nederland koop je de producten van Marimekko onder andere in Utrecht en Amsterdam. Online kun je terecht bij de webwinkel van Marimekko zelf.

Vipp

Vipp BinHet bekendste product van Vipp is ongetwijfeld hun pedaalemmer. Maar tegenwoordig heeft dit merk ook een uitgebreid assortiment met spullen voor de badkamer en de keuken. Op de website van Vipp vind je winkels die Vipp producten verkopen. Vaak zijn dit de betere keuken- en sanitairwinkels. Zit er geen winkel bij jou in de buurt of is de winkel gesloten? Je kunt 24 uur per dag terecht in de prachtige Vipp webshop.

 

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen