Accessoires Verlichting

Scandinavisch design in iedere kamer van je huis

Normann Copenhagen kast

Deze week lees je alles over nieuwe producten van Scandinavische design merken voor bijna iedere ruimte in je huis. Normann Copenhagen breidde haar lijn met keukenaccessoires uit. Het Deense merk &tradition presenteerde een serie hanglampen van handgeblazen glas en Italiaans marmer. En Bolia kwam met een prachtige, handgemaakte houten stoel voor de woonkamer of de eetkamer.

Normann Copenhagen breidt ‘Craft’ collectie uit

‘Craft’ is ontworpen door de Deense designer Simon Legald. Hij combineerde minimalisme met ergonomisch design. De gehele collectie is gemaakt van eikenhout met wit of zwart marmer. Het resultaat is een serie keukenaccessoires die eenvoud en bruikbaarheid uitstraalt. En daar is nu nog meer van! Je kunt nu ook een vijzel, deegroller en molens voor zout en peper van ‘Craft’ kopen. Bekijk de gehele ‘Craft’ collectie van Normann Copenhagen.
Normann Copenhagen Craft

&Tradition presenteert hanglamp van marmer en glas

Nog meer design van glas kwam deze week van het design merk &Tradition. Dit label presenteerde een hele bijzondere hanglamp: ´Marble Lights´. ‘Marble Lights’ is het eerste resultaat van de samenwerking tussen &tradition en de Londense designstudio VIT.Deze bijzondere hanglamp is gemaakt van Italiaans marmer en handgeblazen glas. De lamp is te koop in verschillende uitvoeringen: een tafellamp en vijf verschillende formaten hanglampen. Je kunt de hanglamp in zijn eentje ophangen, maar als je er een paar combineert, geeft dat een heel bijzonder effect. Dit komt door de manier waarop het licht door het marmer weerkaatst wordt.
&Tradition Marble Lights

Lekker zitten op de nieuwe stoel ‘Sleek’ van Bolia

De stoel ‘Sleek’ is ontstaan uit het verlangen van designmerk Bolia om massief hout te gebruiken om een moderne stoel te ontwerpen. Maar dan wel eentje met klassieke trekken en een tijdloze aantrekkingskracht. Nou, dat is gelukt! De prachtige rug van Sleek zorgt voor veel zitcomfort en in het zitvlak zie je de nerf van het hout. Door de manier waarop de stoel in elkaar is gezet, ademt deze degelijk Noors vakmanschap uit. Hebben? Sleek is te koop in een hoge en een lage uitvoering. De lage stoel is geschikt voor de woonkamer, de hoge nodigt uit voor lange diners aan de eettafel. Sleek low kost ongeveer 300 euro en voor 75 euro extra koop je Sleek high.
Bolia stoel Sleek

Inspiratie: design accessoires van glas

Kleurrijke patronen en prachtige design accessoires: meer heb je deze herfst niet nodig voor een mooi Scandinavisch interieur. Bijvoorbeeld met mooi glaswerk, zoals je op de foto kunt zien. Design merken die mooie, glazen accessoires in hun collectie hebben, zijn House Doctor, Orrefors, Menu en Iittala.
Design accessoires glas

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen