Winter

Rendiergewei: 7 inspiratievoorbeelden voor je huis

Rendier gewei

Als je aan Scandinavië denkt, denk je natuurlijk aan rendieren. En met name aan geweien van rendieren. Een gewei aan de muur mag dan ook niet ontbreken in een huis dat is ingericht in de Scandinavische woonstijl. En natuurlijk kun je het daarbij laten. Maar er kan nog zoveel meer gedaan worden met een gewei! Ik heb het internet afgestruind en heb 7 prachtige inspiratievoorbeelden gevonden voor een gewei in je woonkamer én daarbuiten.

1. Rendier gewei aan de muur

Ik begin met de ‘klassieker’: een gewei van een rendier, bevestigd aan de muur. Maar ook bij deze traditionele vorm zie je tegenwoordig bijzondere exemplaren. Zoals een zwart gewei in een zwart-wit interieur. Of een gewei dat gebruikt wordt om keukenspullen aan op te hangen. En wat te denken van een hele rendierkop aan je muur? Om niet meteen voor ‘jager’ aangezien te worden, wordt de kop geleverd in een hippe kleur. Een blikvanger voor iedere Scandinavisch ingerichte woonkamer!
Rendier geweiRendier geweiRendier geweiRendiergewei

2. Je woonkamer verlichten met een rendier gewei

De onderstaande foto’s laten zien dat een of meerdere rendier geweien ook heel goed gebruikt kunnen worden als kroonluchter of als voet voor staande lampen. Van links naar rechts met de klok mee: Superordinate Antler van Jason Miller, Antler Lamp van Roost en lamp ‘Moo’ van Northern Lightning.
RendiergeweiRendiergewei

3. Rendier gewei als wijnrek en drankhouder

Take a walk on the wild side met dit wijnrek gemaakt van geweien van elanden, wapiti’s en herten. Gemaakt door kunstenaars uit Idaho en alleen daar te koop. Hoe exclusief wil je het hebben?!
Op internet kwam ik nog een alcoholgerelateerd product tegen: een bijzondere drankhouder, gemaakt van een herten gewei. Van een mannetje welteverstaan. Drink je geen whiskey? Je moet er wat voor overhebben om dit prachtige gewei te kunnen showen! Het gewei wordt geleverd inclusief vier whiskyglazen en is duurzaam verkregen.
Rendiergewei wijnhouderRendiergewei

4. Rendier gewei om mee te fietsen?

Bicycle Taxidermy ontleende inspiratie uit de Scandinavische natuur. Deze designers verkopen voorgemonteerde fietssturen in de vorm van een rendier gewei of horens. Ook verkopen ze fietsonderdelen waar je zelf iets moois van kunt maken. Meer heb je niet nodig om stylish op je racefiets te stappen.
Een gewei om mee te fietsen? Jazeker, dacht Design Sponge ontwerper Sung Kug Kim. Hij ontwierp een fietsstuur, geïnspireerd op een gewei. Dit alles voor de 26e editie van de
International Contemporary Furniture Fair in 2010. Veel mannelijker kun je niet op de fiets zitten, of het moet met een biertje in de hand zijn.
Rendiergewei fiets stuurRendiergewei fiets stuur

5. Versier je huis

Je kunt delen van geweien goed gebruiken om je huis een Scandinavische uitstraling te geven. Niet alleen in de winter, maar het hele jaar door. Combineer een (deel van een) gewei met een paar mooie glazen, een vaas en kaarsen.
Rendiergewei interieurRendiergewei inspiratieRendier gewei inspiratie
Rendiergewei accessoire

6. Hang je kleding op

Breng de natuurin je huis met de mannen van Antler & Co! Zij maken van een gewei een plank (houder) voor kleding, een plek om je boeken te laten zien of je kunstwerken uit te stallen. Uiteraard gemaakt van echte, Amerikaanse hertengeweien. Afdankertjes krijgen zo een heel nieuw tweede leven.
Rendiergewei opbergen

7. Inspiratie voor servies

Tot slot nog wat bijzonder Scandinavisch design in de vorm van servies. De Finse ontwerper Sami Rinne ontwierp deze leuke kopjes. De collectie heet ‘Poro’ en dat betekent (je raadt het nooit) ‘rendier’ in het Fins. Van dit ontwerp zijn niet alleen koffie- en theemokken te koop, maar ook schaaltjes en andere leuk servies. De onderste mok is ook ontworpen door Sami Rinne en komt uit de collectie ‘Koivu’ (dat betekent ‘berk’). Maar lijkt stiekem toch heel erg op een gewei?
Rendier gewei serviesRendier gewei servies

Meer inspiratie?

Heb je zelf inspiratie opgedaan voor een leuk rendiergeweien op internet? Deel de foto of link met ons in de reacties hieronder!

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen