Accessoires Lente

Nieuw Scandinavisch design

iittala vaas ruutu

In het blog van deze week lees je alles over de vele nieuwe design producten die deze week gepresenteerd zijn. Zo kun je je vergapen aan de nieuwe collectie vazen van &Tradition (ontworpen door een Nederlandse designer!) en kun je bladeren door de nieuwe catalogus van Muuto voor de lente van 2015.
Ook zie je nieuwste designmeubels en -verlichting van de Milan Design Week 2015 en kun je lezen hoe lang het duurt om de nieuwe Ruuta vaas van Iittala te maken.

True Colours design vazen

De afgelopen week presenteerde het design merk &Tradition een nieuwe collectie vazen, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Lex Pott. De ‘True Colours’ collectie bestaat uit vazen van verschillende formaten. Ze zijn gemaakt van diverse stoere materialen: geoxideerd koper, messing, staal en aluminium. Ben je op zoek naar een opvallende vaas als blikvanger voor je woonkamer? Dan is deze nieuwe collectie van &Tradition echt iets voor jou!

True Colours AndtraditionVaas True Colours Andtradition

Nieuwe catalogus Muuto

Het duurde even, maar was het wachten meer dan waard: de nieuwe catalogus van Muuto voor de lente van 2015 is uit! In de catalogus zie je het beste dat Scandinavische designers te bieden hebben: van kleurrijke design banken en statement stoelen, tot handige opbergsystemen en mooie hanglampen. Muuto is het Finse woord voor ‘perspectief’ en die innovatieve invalshoek zie je terug in ieder item van de omvangrijke collectie.

Muuto lente 2015

The making of: vaas ‘Ruutu’ van Iittala

Altijd al eens willen weten hoe een vaas van Iittala gemaakt wordt? Je leest het in dit blog! De schrijvers laten zien hoe de nieuwe vaas ‘Ruutu’ met de mond geblazen wordt. Met hun waterverfkleuren en simpele geometrische vorm lijkt dat een eitje, maar niets is minder waar. Maar liefst zeven man werkt in totaal 24 uur om één vaas met de hand te maken.

Ruutu iittala

Terugblik Milaan Design Week 2015

Vorige week liet kon je lezen welke Scandinavische designmerken vertegenwoordigd waren op de ‘Salone del Mobile Milano’. De beurs is inmiddels afgelopen, dus tijd voor een terugblik. Op Flickr vind je mooie pagina met foto´s van alle hoogtepunten uit Milaan. Hierop zijn onder andere design stoelen te zien van Frits Henningsen (zie 1e foto) en design lampen van Lightyears (zie 2e foto).

Milan Design Week 2015Lightyears design lamp

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen