Lente

Nieuw beddengoed voor de lente: welke merken moet je hebben?

Marimekko beddengoed

Joepie, het is lente! In dit seizoen heb ik er een gewoonte van gemaakt om door mijn oude (zomer)beddengoed te gaan. Wat vind ik nog leuk? Wat kan nog zeker een jaar mee? Maar ook: wat is verwassen/kapot/lelijk en kan meteen door naar het Leger des Heils?
Een goede gewoonte wat mij betreft, want niet alleen weet ik hierdoor hoeveel goed en mooi beddengoed ik nog heb, maar ook maak ik ruimte voor nieuw beddengoed. En dit moment valt (altijd ‘toevallig’) mooi samen met de nieuwe collecties van een aantal leuke, Scandinavische merken!

Nieuw beddengoed van Marimekko

Imiddels al meer dan zestig jaar oud, maar nog steeds vernieuwend! In de nieuwe lente/zomercollectie 2014 van Marimekko zitten wat mij betreft weer veel mooie, nieuwe items. Zoals in hun bedtextiel: de levendige Räsymatto prent is geïnspireerd op de traditionele patronen van tapijten uit oude Finse huisjes. Natuurlijk mag de papaverbloem niet ontbreken in de nieuwe collectie. Het Unikko ontwerp is nog steeds een van de meest populaire en geliefde ontwerpen van Marimekko. Unikko bedtextiel is vanaf dit jaar verkrijgbaar in nog meer kleuren.

Marimekko - beddengoed

Nieuw beddengoed van Normann Copenhagen

Speciaal voor Normann Copenhagen ontwierp Anne Lehmann vier minimalistisch sets beddengoed. Ze koos niet voor bloemen of grote grafische patronen, maar juist voor rustig ingetogen motieven, bestaande uit plussen (Plus) en vierkanten (Cube). Hierdoor heeft het beddengoed een discrete uitstraling, maar maakt het nog steeds een visueel sterke indruk. “Zowel Plus als Cube hebben repetitieve patronen, die een eenvoudig en gastvrij gevoel te hebben”, aldus ontwerper Anne Lehman.
Volg Normann Copenhagen op Facebook
Nieuw beddengoed - Norma Copenhagen
Nieuw Beddengoed - Norman Copenhagen

Nieuw beddengoed van Ateljé Alt

Nog meer inspiratie voor mijn slaapkamer vind ik bij het designmerk Ateljé Alt (= Studio Alt) uit Zweden. Van al hun dekbedovertrekken vind ik de grijs-roze en de mintkleurige het meest romantisch en mooi. Het leuke aan de dekbedden van Alteljé Alt vind ik dat je ze op twee manieren kunt gebruiken: de voorkant is namelijk anders van kleur dan de achterkant. Mooi detail: de licht satijnen glans die ieder dekbed heeft. Dit komt door het materiaal: Egyptisch katoensatijn.

Volg Ateljé Alt op Facebook
Nieuw Beddengoed van Ateljé Alt
Nieuw beddengoed - Ateljé Alt

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen