Herfst

Najaarstrends 2014 en nieuwe collectie Muuto en iittala

scandinavische bank

Nieuw, nieuw, nieuw! Dat lijkt het thema te zijn voor deze week. Zin in een nieuw interieur? Ik laat je zien welke interieurtrends, vers van de catwalk, dit najaar helemaal hot zijn. In deze weken presenteren veel design merken hun nieuwe collectie voor herfst/winter van 2014. Zo ook het Finse designmerk Muuto. Bekijk welke mooie meubels en accessoires Muuto heeft onthuld. Ook zie je welk glas van iittala binnenkort in je keukenkastje te vinden is én welk nieuw Scandinavisch designmerk je in de gaten moet houden.

Muuto breidt collectie verder uit

De afgelopen week presenteerde Muuto op Facebook een deel van haar nieuwe collectie voor komend najaar. De nieuwe meubels en accessoires zijn een voor een echte must haves voor je Scandinavische interieur!

Vazen en blad BALANCE

Balance is een set van vazen en een blad. Ze worden bij elkaar gehouden door een sterke, verborgen magneet. Balance is ontworpen door Hallgeir Homstvedt en mixt verschillende vormen en kleuren tot een modern geheel.

Muuto salontafel AIRY

AIRY is de nieuwe salontafel van Muuto. Ontworpen door Cecilie Manz en verkrijgbaar in vier afmetingen en vormen in de kleuren grijs, zwart, hout en crème. Een tafel met een eigen, luchtige persoonlijkheid.

Onderzetter GROOVE

De onderzetters GROOVE van Muuto hoeven na gebruik niet terug in de kast. Integendeel: deze onderzetters, ontworpen door Hallgeir Homstvedt, voegen karakter toe aan je interieur. Ze zijn te koop in twee formaten en in de kleuren wit, grijs en groen.

Koffiemaker PUSH

De PUSH koffiemaker van Muuto combineert verschillende materialen en structuren op een heel bijzondere manier. Deze koffiemaker, ontworpen door Mette Duedahl, heeft een bruin-grijze kan en een transparante deksel meet een houten handvat. Met Push kun je in Scandinavische stijl koffie maken en serveren. Je kunt hem ook gebruiken als kan voor warme of koude dranken.

Kandelaar GRIP

Met de nieuwe kandelaar GRIP volgt Muuto haar motto ‘vorm volgt functie’. Deze kandelaars zijn ontworpen door Jens Fager en hebben een simpele en pure uitstraling. Je kunt Grip kopen in vier kleuren: lichtgroen, zand, antraciet en rood.

Iittala presenteert Lempi Tumbler

Lempi Tumbler van iittala is een stapelbare glazen beker, die je iedere dag kunt gebruiken. Dit glas is familie van het originele Lempi glas en is binnenkort verkrijgbaar! Lempi betekent ‘favoriet’ in het Fins. Het originele ontwerp van Matti Klenell heeft een steel, maar is nog steeds stapelbaar. Erg handig voor ieder keukenkastje!

iittala lempi tumbler

Najaartrends voor 2014

De bekende interieurwebsite Occa-Home heeft een paar zeer inspirerende voorbeelden gemaakt van de hotste trends voor deze herfst. Allemaal zijn ze vertaald van de catwalk naar de inrichting van je huis. Er zitten veel Scandinavische meubels en accessoires tussen. De overgang van de zomer naar de herfst is altijd een goed moment om je interieur eens kritisch te bekijken en hier en daar wat te veranderen. Met het blog van Occa Home kun je daarvoor alvast wat ideeën opdoen.

Najaarstrends interieur 2014

Nieuw Scandinavisch design merk: HEM

Webwinkel Fab.com en het Finse designbedrijf One Nordic hebben een nieuw Scandinavisch merk opgericht: HEM. Afgelopen week onthulde HEM de eerste collectie. Het nieuwe design merk maakt high end design meubels en accessoires die je eenvoudig kunt samenstellen en aanpassen naar je eigen smaak. De loungestoel op de foto is mijn absolute must have!

HEM

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen