Keuken

Mooie mokken van Scandinavische design merken

Stelton servies

Even lekker een momentje voor jezelf, daar geniet ik altijd het meeste van. Lekker op de bank met een kop thee, een groot stuk chocolade en een vers tijdschrift. Theedrinken doe ik altijd in stijl, met een van de mokken uit de collecties van House Doctor, Aida en Stelton. Op House Doctor na zijn deze merken nog niet zo bekend bij het grote publiek in Nederland. Online zijn alle producten al goed te koop, dus sla je slag! De mooiste koffie- en theemokken van deze Scandinavische design merken heb ik voor je verzameld. Welke collectie is jouw favoriet?

House Doctor

De collectie voor 2014 van House Doctor verrast me iedere keer weer. Prachtige, vrolijke woonaccessoires, opvallende verlichting en stijlvolle tuinartikelen. En dus ook fijn servies voor op de eettafel.

 1. Porseleinen mok met grafisch motief (€ 9,95)
 2. Rustieke mok (€ 4,95)
 3. Mok ‘Peacock’ (€ 7,95)
 4. Grote mok met grafisch patroon (€ 7,95)
 5. Zwart-wit gestreepte mok (set van 3 – € 27,50)

Aida

Tegenwoordig serveren de meeste mensen hun maaltijd op wit servies. Ook dat heeft het Deense merk Aida in hun collectie. Daarnaast blijft dit designlabel zichzelf voortdurend vernieuwen door samen te werken met bekende kunstenaars om hun serviezen te versieren. Onderstaande servies onderdelen zijn ontworpen door Poul Pava.

 1. Poul Pava thermo-reisbekers (€ 15,50)
 2. ‘Be Friends’ melkbeker (€ 12,50)
 3. Thermobeker 30 cl (€ 22,95)
 4. ‘Be Friends’ bord (€ 33)
 5. Koffiemok dubbelwandig ‘Wall’ (set van 2 – € 18,25)

Stelton

Nuttig en mooi. Dat is in het kort de filosofie van Stelton. Stelton zorgt voor een speciaal kijkje op onze wereld en wil het alledaagse leven verrijken met haar design. De vacuüm thermoskan, ontworpen in 1977 door Erik Magnussen, is nog steeds het best verkopende product uit de Stelton-collectie.

 1. Vacuüm thermoskan (€ 59,95)
 2. Cirkel mok malachiet (2 stuks € 24,95) – Koop deze Stelton mokken in donkerblauw
 3. Cirkel mok cinnabar (2 stuks € 24,95) – Koop deze Stelton mokken in koperbruin
 4. Stelton to go thermomok (€ 19,95)
 5. Mokken ´Emma´ (€ 24,99) en theepot ‘Emma’ (€ 89,95)

Bekijk alle Stelton producten voor koffie en thee

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen