Verlichting

Mooie designverlichting van Artek, Frandsen en Northern Lighting

Northern Lighting Butterfly

De dagen zijn nu, half mei, al aardig lang. Toch duurt het nog even voordat het de langste dag is. Dus goede verlichting in je woonkamer blijft een must. Met de juiste verlichting breng je meteen sfeer in je huis. In dit blog laat ik je mooie lampen zien van bekende Scandinavische design merken. Natuurlijk van het bekende Scandinavische merk Northern Lighting, maar ook het Finse Artek en het Deense Frandsen Lighting. Ook deze designers hebben mooie design verlichting in hun collectie. De foto hierboven is trouwens van de Northern Lighting Butterfly wandlamp. Deze designlamp zorgt voor een goede verspreiding van het licht in huis. Onderaan dit blog lees je meer over deze wandlamp.

Designverlichting van Artek

Het Finse designmerk Artek heeft veel verschillende lampen in de collectie. Om de mooiste designlampen te maken, werkt Artek samen met veel verschillenden Scandinavische designers. Mijn favoriet is de hanglamp JL341.

Artek hanglamp JL341

Deze aluminium hanglamp van Artek is een goede aanwinst voor boven de eettafel. Deze designlamp geeft mooi en ruim licht. De Artek JL341 is te koop vanaf ongeveer 585 euro.

Artek vloerlamp A811

De Artek A811 vloerlamp is een handgemaakte designlamp. Dit ontwerp is een echte klassieker van Artek. De voet en standaard van de A811 designlamp zijn standaard afgewerkt met zwart leer. Deze bijzondere vloerlamp is te koop vanaf ongeveer 1.600 euro.

Artek wandlamp A910

De ArtekA910 wandlamp is geïnspireerd op gestapelde stalen vormen, ontworpen door Alvar Aalto in de jaren ’50. De A910 designlamp kan moeiteloos gecombineerd worden met andere (wand)verlichting uit deze serie. Zo creëer je heel makkelijk een lichtplan dat staat als een huis en natuurlijk aanvoelt qua design. De trechtervorm van deze lamp is gemaakt van wit geschilderd staal, dat met de hand genageld is. De frisse witte tint wordt doorgevoerd in het stroomsnoer. De A910 designlamp is te koop vanaf 495 euro.

Frandsen designverlichting

Het Deense designmerk Frandsen Lighting maakt sinds de jaren ’60 strakke designlampen. Frandsen Lighting heeft een duidelijke visie als het gaat om verlichting. Het bekendste ontwerp is de Ball lamp.

Frandsen Lighting wandlamp Ball

De Ball designlamp is niet alleen te koop in veel verschillende kleuren, maar ook als wand-, hang- en vloerlamp. Je hebt deze designklassieker als aan je muur hangen voor slechts 50 euro!

Frandsen Lighting vloerlamp Bait

De eenvoudige vloerlamp Bait van Frandsen Lighting heeft een carbon voet en standaard met een beweegbaar stalen gewicht. Dat kun je gebruiken als tegenwicht, om de hoogte van de verlichting aan te passen. Dit klinkt misschien zwaar en log, maar de voet en standaard van Bait ogen juist flexibel, met een natuurlijke curve. Bijna een hengel! De Bait vloerlamp van Frandsen Lighting is te koop vanaf ongeveer 1.200 euro.

Frandsen Lighting Bait lamp

Northern Lighting design verlichting

Northern Lighting is, net als Frandsen, een Deens designmerk dat zich volledig toelegt op het maken van bijzondere design verlichting. Het assortiment van Northern Lighting bestaat uit design klassiekers, maar ook vooruitstrevende nieuwe ontwerpen.

Northern Lighting hanglamp Diva

De Diva lamp lijkt een organische geheel. Deze bijzondere lamp lijkt zo uit zijn natuurlijk omgeving te zijn geplukt en – hup – met een lamp erin in een huis geplaatst. Dit geeft de Diva designlamp een bijzondere uitstraling. De Diva hanglamp is te koop voor ongeveer 2.000 euro, maar dan heb je ook iets heel bijzonders in huis! De Northern Lighting Diva is ook te koop als vloerlamp.

Northern Lighting Diva

Northern Lighting vloerlamp Groggy

Deze vloerlamp uit de collectie van Northern Lighting is een mooie aanvulling in ieder interieur. De Groggy designlamp geeft sfeervol licht en kan in alle richtingen bewogen worden. Ideaal voor in de woon- of slaapkamer. Een Groggy vloerlamp is verkrijgbaar met een zwarte of een witte voet en kost ongeveer 500 euro.
Northern Lighting - Groggy lamp

Northern Lighting wandlamp Butterfly

In 2008 besloot Northern Lighting om de designklassieker Butterfly uit 1964 opnieuw in productie te nemen. Naast de bekende witte variant, is de Butterfly designlamp ook te koop in een koperkleurige uitvoering. De Northern Lighting Butterfly wandlamp kost ongeveer 200 euro.

Meer inspiratie?

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen