Buiten

Merk van de maand: Sika-Design

Sika Design tuinmeubels

De meubels van Sika-Design zijn gemaakt voor binnen en buiten. De collectie tuinmeubelen is divers: van koloniaal design (romantisch! brocante!) tot elegante, Franse ontwerpen, die je normaal alleen op de terrassen van Saint-Tropez ziet. Onlangs bracht Sika oude iconen terug in de collectie: van de ‘egg chair’ van Jacobsen tot de schommelstoel van Nanna Ditzen.

Over Sika-Design

Het verhaal van Sika begint in de jaren ´40 in Denemarken. Sika design start met meubels die allemaal comfort, kwaliteit en duurzaamheid in zich hebben. En dat is vandaag de dag niet anders. De derde generatie meubelmakers en ontwerpers werkt nog steeds met rotan en de techniek van vlechtwerk. Het hoofdkwartier van van Sika bevindt zich op het eiland Funen in Denemarken. In Nederland zijn de meubels Sika te koop bij de betere speciaalzaken op het gebied van tuinmeubelen.

Elegant ‘Affaire’

Altijd al gedroomd van een terrasje in Zuid-Frankrijk? Met de tuinmeubels uit de collectie ‘Affaire’ van Sika-Design komt dit een stapje dichterbij. Het ontwerp ‘Affaire’ is geïnspireerd op de stijl uit de jaren ’50 en ’60. Deze elegante tuinmeubelen zijn eigenlijk bedoeld voor chique cafés en luze brasserieën in historische Europese steden, maar waarom zou je ze niet gewoon thuis neerzetten?!
Sika Design tuinmeubels

Koloniaal ‘Georgia Garden’

De outdoor meubelcollectie ‘Georgia Garden’neemt Sika je helemaal mee terug naar de 19e eeuw. Romantiek, gezelligheid en overpeinzing zijn de kenmerken van deze nieuwe collectie tuinmeubelen. De tuinmeubels hebben een koloniale uitstraling. Het enige wat nog ontbreekt is een glas koude ijsthee! Georgia Garden van Sika is verkrijgbaar in de kleuren antiek wit en vintage bruin. Je kunt deze mooie tuinmeubelen met gemak buiten laten staan: ze zijn namelijk gemaakt van onderhoudsvrij rotan. Het toppunt van ontspanning voor mij is de schommel ‘Evelyn’ van Sika. Genoeg ruimte voor zowel kinderen als volwassenen om aangenaam de schommelen en nergens aan te denken. Heerlijk!
Sika Design - Meubels

Terug van weggeweest ‘Icons´

Sika-Design’s nieuwste designcollectie heet ´Icons´. In deze collectie vind je mooie design stoelen en andere producten van bekende Deense ontwerpers. Zij werkten allemaal graag met het buigzame rotan. Al eerbetoon aan de beroemde ontwerpen, heeft Sika de stoelen van onder andere Nanna Ditzel, Arne Jacobsen en Viggo Boesen opnieuw in productie genomen. Op de bovenste foto zie je de schommelstoel van Nanna Ditzen, de ottoman op de onderste foto is ontworpen door Franco Albini.
Sika Design - Stoel

Meer inspiratie?

Volg Sika-Design op Pinterest en Facebook.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen