Winter

Merk van de maand: Muuto

Muuto lamp

Iedere maand bespreek ik in mijn blog een Scandinavisch design merk, gevonden op het wereldwijde web. Deze maand is dat Muuto uit Finland. Dit jonge merk wil de Scandinavische design traditie uitbreiden met nieuwe en originele perspectieven. Niet voor niets staat het Finse woord ‘muutos’ voor ‘perspectief’.
Het design van dit label is onder te verdelen in drie productgroepen: meubels, verlichting en accessoires.

Filosofie van Muuto

Zoals gezegd wil Muuto de Scandinavische design traditie verbreden en uitbreiden. Dat is volop terug te zien in zijn ontwerpen. “Een goed ontwerp is sterk afhankelijk van de persoon achter het ontwerp”, aldus de designers. Daarom werkt het Finse merk samen met ontwerpers uit heel Scandinavië. En daarin geeft het label hen alle ruimte om eigen ideeën uit te werken. Of dat nou de wereld veranderen is, spelen met kleur of hun eigen droommeubels maken.

Maak kennis met Muuto in dit filmpje. Muuto verkoopt drie verschillende productgroepen: meubels, verlichting en accessoires. Per productgroep heb ik de mooiste ontwerpen voor je op een rijtje gezet.

Meubels: Muuto Connect

Connect is het modulaire banksysteem van Muuto. De bank bestaat uit losse onderdelen met verschillende afmetingen. Zo kun je een bank samenstellen die helemaal past bij jouw huis. Hoe leuk is dat? Met Connect kun je dus eindeloos variëren met de indeling van de meubels in je woonkamer. De ranke lijnen van Connect zorgen voor een moderne en tegelijkertijd tijdloze uitstraling. Al met al is Muuto Connect een goed voorbeeld van het beroemde, Scandinavisch design.
Muuto meubels
Muuto meubels

Verlichting: Muuto Plugged

De Plugged hanglamp is ontworpen door Broberg & Ridderstråle. Muuto Plugged is een hanglamp met een eigen karakter. Want waar bij de meeste lampen het snoer wordt weggewerkt, is bij deze Scandinavische design lamp het snoer juist onderdeel van het ontwerp. Door de bijzondere kabel komt deze lamp bijna tot leven!
Muuto lamp

Meer Muuto lampen.

Verlichting: Muuto MHY

Deze mooie Scandinavische design lamp is ontworpen door Norway Says. Het ontwerp van de Muuto MHY lamp is gebaseerd op de illustraties uit kinderboeken. De lamp is te koop in acht verschillende kleuren. Door zijn vorm en formaat is de MHY lamp goed te combineren, bijvoorbeeld boven een tafel of in de keuken. Een MHY lamp koop je al vanaf 159 euro.
Muuto design lamp
Muuto lamp

Accessoires: Muuto Same Same but different

Same Same but different is een set van drie drinkglazen. Alle glazen lijken op elkaar en hebben dezelfde inhoud. Maar toch heeft ieder glas een eigen identiteit, vandaar de naam. Hierdoor krijg je een speels en dynamisch geheel op de eettafel. Het ontwerp van deze design drinkglazen is ook van Norway Says.
Muuto drinkglazen

Accessoires: The more the merrier

Deze kandelaar van Muuto, genaamd ‘The More The Merrier’, heeft een behoorlijk uitgesproken ontwerp. De kandelaar is niet gestroomlijnd, zoals de meeste kandelaars. Het leuke aan dit typische staaltje Scandinavisch design is dat de kandelaar bestaat uit meerdere onderdelen. En die kun je vervolgens weer eindeloos en naar eigen smaak combineren en uitbreiden.
Muuto kandelaar
Muuto kandelaar

Volg Muuto op social media

Volg dit bijzondere, Finse merk op social media: Pinterest, Facebook en Twitter. Nog meer zien? Lees dan dit blog (met supermooie foto’s) of dit blog, waarin de schrijver een bezoek brengt aan de showroom én het hoofdkantoor.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen