Accessoires

Merk van de maand: Marimekko

Marimekko beddengoed

Het meest iconische ontwerp van Marimekko, Unikko, viert dit jaar haar 50e verjaardag. Wat mij betreft een goede reden om dit Finse merk in het zonnetje te zetten als Merk van de Maand juni. Zoals gezegd is Unikko het bekendste ontwerp. Het is geïnspireerd op de bloem van de papaver. Om het jubileum van Unikko te vieren, heeft Marimekko een uitgebreide collectie van Unikko producten uitgebracht. Alle producten in de lente- en zomercollectie markeren de trots en vreugde van dit iconische patroon.

Eigenwijs

Unikko is in 1964 bedacht door ontwerper Maija Isola. Zij was het niet eens met het besluit van de oprichter van Marimekko, Armi Ratia, dat Marimekko nooit een bloemenpatroon uit zou brengen. Isola negeerde de orders van de baas en ontwierp een hele serie van prachtige bloemenpatronen. Unikko was er een van. Dit patroon had alles in zich van de roerige jaren ‘60: revolutie, flower power en zelfexpressie. Armi Ratia was niet dom en dus onmiddellijk overtuigd dat Unikko een plaats moest krijgen in de familie.Maija Isola

Unikko beddengoed

Unikko mag dan een oudje zijn, maar leeft en inspireert meer dan ooit. In de nieuwe lente/zomercollectie 2014 zitten wat mij betreft weer veel mooie, nieuwe items met de papaverprint. Zoals in het beddengoed: Unikko beddengoed is vanaf nu verkrijgbaar in nog meer kleuren.
Marimekko - beddengoed

Kleding van Marimekko

Ieder jaar presenteert Marimekko haar nieuwe collectie van dat jaar aan het publiek. Dit jaar vond de modeshow plaats op 23 mei in Helsinki. Uiteraard speelde het jarige Unikko de hoofdrol! Bekijk het filmpje van de modeshow in Helsinki:

Unikko in het dagelijks leven

Verschillende designs zijn terug te zien geweest op nogal ongebruikelijke objecten, zoals vliegtuigen en bussen. Hieronder een voorbeeld van Unikko op rare plekken.

Unniko busUnniko vliegtuigUnikko luchtballonUnniko vliegtuig

Meer zien en lezen?

Volg Marimekko op: Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram of bekijk mijn andere blogs over dit merk.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen