Verlichting

Lightyears genomineerd voor ‘Lamp van het Jaar’

lightyears lamp volume

De zomervakantie in Scandinavië lijkt alweer voorbij te zijn. Tenminste, als ik kijk naar de hoeveelheid design nieuws dat ik afgelopen week tegenkwam op Twitter en Facebook. Zo is het Deense merk Lightyears genomineerd voor een belangrijke design prijs. En Iittala liet zien wat wij in het najaar van ze kunnen verwachten aan nieuwe producten. In Nederland publiceerde Ikea haar nieuwe catalogus voor 2014-2015 en presenteerde meteen ook maar een nieuwe collectie: ARKELSTORP.

Lightyears verlichting genomineerd voor ‘Lamp van het Jaar’

De LED tafellamp ‘Volume’ van het Deense designmerk Lightyears is genomineerd voor de titel ‘Lamp van het Jaar’. De titel is te verdienen in een nieuwe awardsceremonie, georganiseerd door de Deense evenknie van interieurblad VT Wonen. Op 18 september a.s. worden de prijzen uitgereikt in Kopenhagen.

Lightyears verlichting

Iittala kondigt nieuwe producten aan

Komende herfst voegt Iittala een paar nieuwe, spannende producten toe aan haar toch al omvangrijke collectie. Het gaat om twee nieuwe ontwerpen voor lampen, meer opbergmogelijkheden én een hele nieuwe collectie van kleine accessoires, zoals kandelaars. Hebben? Bekijk de nieuwe producten van iittala. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe items in Nederland te koop zijn.

iittala kandelaar

Ikea: Papershop, nieuwe catalogus én nieuwe collectie

Ikea overspoelde ons de afgelopen week met nieuws. Zo was er het bericht dat alle Ikea-vestigingen vanaf nu een Papershop hebben. Hier kun je mooi cadeaupapier, verpakkingen, cadeaulabels, notitieboekjes en decoraties voor bijvoorbeeld kinderfeestjes kopen.

Nieuwe Ikea catalogus

Met al dat mooie inpakpapier kun je bijvoorbeeld de nieuwe Ikea catalogus inpakken. Want die is op 11 augustus gelanceerd en is een cadeautje op zich, met al die mooie foto’s van slaapkamers en woonkamers.

ikea slaapkamer

Nieuwe collectie ARKELSTORP

Tot slot onthulde de Zweedse meubelgigant haar nieuwste collectie ARKELSTORP. De meubels van ARKELSTORP zijn gemaakt van massief hout, dat prachtig oud wordt. De inspiratie komt uit de Zweedse folklore, maar dan met een moderne twist.

Ikea Arkelstorp

Inspiratie: industrieel design van Muuto in Londen

Ook in de UK zijn ze fan van het Finse merk Muuto. Een mooi voorbeeld hiervan is sinds kort te vinden in Zuid-Londen. Daar is onlangs een nieuwe vestiging geopend van de keten ´Nandos´. Het bijzondere aan deze locatie is de geschiedenis. Het restaurant is namelijk gevestigd in een voormalige metrobuis van de bekende Londense metro. In deze industriële omgeving komt de populaire designlamp ‘Unfold’ van Muuto helemaal tot zijn recht.

muuto tafel

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen