Accessoires

Koele nachten met Scandinavisch beddengoed

Finlayson beddengoed

In de warme, zwoele nachten van deze zomer heb je waarschijnlijk genoeg aan een dunne deken of een dekbedovertrek zonder dekbed. Met het beddengoed van de Scandinavische design merken Finlayson, Himla en Ljungbergs Factory bescherm je jezelf niet alleen tegen muggen en de koelte van de ochtend. Je tovert ook je slaapkamer in een handomdraai om tot een ware blikvanger!
De stoffen die deze Scandinavische design labels gebruiken, zijn gemaakt van katoen of linnen. Zo geniet je ook in de zomer van een goede en koele nachtrust!

Beddengoed van Finlayson

Het Finse design merk Finlayson is in Nederland nog niet heel bekend. Finlayson bestaat echter al sinds 1820 en maakt onder andere vrolijk beddengoed met bijzondere patronen. Tijd dus om ook in Nederland voet aan de grond te krijgen! Finlayson verkoopt dekbedovertrekken, kussenslopen, hoofdkussens, matrassen en ander textiel, zoals badhanddoeken. In veel ervan speelt het nijlpaard Moomin de hoofdrol. De Finnen hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan, met mooie patronen én een vleugje luxe. Lekker wegdromen onder een Finlayson dekbedovertrek kan ook als je een allergie hebt, want dit beddengoed houdt daar rekening mee.

beddengoed Finlayson

Finlayson ‘Moomin’ (Roses Yellow)

beddengoed Finlayson

Finlayson ‘Jubilee Moomin’

Himla beddengoed

In Zweden is Himla al jaren een begrip als het gaat om textiel voor bed, bad en keuken. Dit design merk verkoopt veel beddengoed in neutrale kleuren, zoals wit, beige en grijs. In iedere seizoenscollectie zitten echter ook een paar kleurige uitschieters. Beddengoed waar je naar blijft kijken! Urban Living van Himla is geïnspireerd op natte, straten en de spotlights van het podium. De kleuren van het Urban Living beddengoed weerspiegelen het leven in de grote stad: asfalt, distel, donderwolk en opaal. Alle dekbedovertrekken, kussenslopen en beddenspreien zijn te koop in katoen, linnen en satijn. Als ik het beddengoed van Himla bekijk, vallen mij de mooie details en het vakmanschap op. Dit bedtextiel is gemaakt met Zweedse liefde!

beddengoed Himla Urban Design

Himla Urban Design – Limited Edition door Ylva Liljefors

Slapen onder Ljungbergs Factory

Tover je slaapkamer om in een luxe hotelkamer met het mooie beddengoed van Ljungbergs Factory. Dit Zweedse designmerk produceert onder meer exclusieve dekbedovertrekken en kussenslopen met ontwerpen van bekende Zweedse designers, zoals Stig Lindberg. Het beddengoed van Ljungsberg Factory valt op door de sterke en opvallende patronen. Wat dat betreft maakt dit designlabel textiel, zoals Scandinavisch textiel hoort te zijn!

beddengoed Ljungbergs Factory

Ljungbergs Factory ‘Botanica’ – gemaakt van ecokatoen, door Maria Åström

Beddengoed Ljungbergs Factory

Ljungbergs Factory ‘Grazia Grande’ – turquoise

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen