Winter

Klippan: Zweedse dekens en plaids

Klippan Zweedse plaids

Klippan maakt al meer dan honderd jaar Zweedse wollen dekens en plaids. Dit bedrijf is al meer dan vijf generaties in dezelfde familie en nog steeds gevestigd in de zuid-Zweedse stad waarnaar het merk vernoemd is. Klippan werkt samen met verschillende Scandinavische designers en gebruikt alleen natuurlijke materialen, waar het kan biologisch.

Klippan producten

Het assortiment van Klippan bestaat uit vier verschillende collecties: Home, Kids, Kitchen en Bengt & Lotta. Deze laatste bestaat niet uit dekens en plaids, maar uit producten van het designerduo Bengt & Lotta. Dit creatieve duo heeft ook de keukencollectie van Klippan ontworpen. Hieronder zie je een foto met de dekens van Klippan.

Klippan - Zweedse dekens

Klippan Home collectie

De Zweedse dekens in de Klippan Home collectie zijn gemaakt van wol of katoen. De wollen dekens zijn gemaakt van 100% lamswol, vaak van biologische oorsprong. Naast wollen dekens zijn ook wollen plaids onderdeel van de Home collectie. Deze plaids zijn heerlijk voor een avondje warm op de bank. Ook kussens maken onderdeel uit van de Home collectie. Hieronder zie je ze alledrie. Bekijk ter inspiratie ook de Klippan catalogus voor 2014/2015 (pdf).

Klippan - Zweedse dekens

Klippan Zweedse dekens

Zweedse wollen dekens voor kinderen

In haar Kids collectie verkoopt Klippan dekens voor wiegjes en dekens voor ledikantjes. Uiteraard zijn deze producten, net als de Home collectie, verkrijgbaar in een katoenen uitvoering en in een wollen variant. De dekens voor kinderen hebben allerlei leuke opdrukken. Zo zijn er Hello Kitty dekens en Moomin dekens. Ook omvat de Kids collectie zachte knuffels en mobiles. Bekijk de catalogus van de Klippan Kids collectie 2014/2015 (pdf).

Zweedse dekens voor kinderen

Zweedse dekens voor kinderen

Klippan dekens en plaids kopen

De dekens en plaids van Klippan zijn goed verkrijgbaar in Nederland. Dynamic Comfort, een bedrijf gespecialiseerd in plaids en dekens, heeft een webwinkel waar de producten van Klippan te koop zijn. De Klippan Kids collectie is ook te koop in de betere babywinkels.

Meer inspiratie

Volg Klippan op Facebook, Pinterest en Instagram. Of bezoek de fabriekswinkel van Klippan, slechts 1,5 uur rijden van Kopenhagen!

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen