Inspiratie Lente

Kleurige Scandinavische interieurs

Kleurige Scandinavische interieurs

Kleuren geven je huis een speelse uitstraling en karakter. Kleur zorgt voor een goed humeur! Denk jij dat een Scandinavisch interieur slechts wit en zwart is? Think again! Hoewel niets zo rustgevend is als interieur geheel in zwart en wit, kan er nog zoveel meer als het gaat om kleur in je huis. Dat bewijzen de inspiratiefoto’s in dit blog wel. Kijk mee met mooie, kleurige Scandinavische interieurs en ontdek woonkamers, keukens en meubels met een gewaagd kleurenpalet, unieke texturen of een speels design.

Woonkamers met kleur

Een huis met veel kleur is een blij thuis. Kleur geeft je humeur namelijk een enorme positieve boost. Met kleur in je interieur voeg je snel en eenvoudig een speels karakter aan iedere kamer. Dit gebeurt niet na grote veranderingen, zoals het verven van een gehele muur, maar ook (heel simpel) met het toevoegen van neon accessoires, in neonkleuren of ‘gewone’ felle kleuren.
Scandinavische woonkamer kleurScandinavische woonkamer kleur

Kleur in de keuken

Soms is minder echt meer. De moderne Scandinavische keuken op de bovenste foto krijgt karakter en een speels tintje, en dat alles met een paar simpele neon accessoires. Het spelen met neon kleuren wordt ook met succes toegepast in een andere, neutrale Scandinavische keuken. De steunen van de planken zijn echte eyecatchers, en dat terwijl ze helemaal niet zo groot zijn.
Scandinavische keukenScandinavische keuken kleuren

Kleurige muren

Als je het te spannend vindt om je muur of muren in een opvallende kleur te schilderen, dan is een muursticker de ideale oplossing. Je kunt zelf bepalen welke kleuren je gebruikt en naar hartelust experimenteren met (bijvoorbeeld) een paar lijnen of opvallende geometrische vormen.
Scandinavische woonkamer muurstickerScandinavische woon inspiratie

Accessoires in neon

Kan ik het maken om ‘subtiel’ en ‘neon’ in dezelfde zin te gebruiken? Lastig! Maar de woonkamer op de foto hieronder combineert pastelkleuren met een paar neonaccenten (en een hippe koperen lamp, het kan niet op). Het resultaat is een woonkamer met een speelse uitstraling, dus net wat spannender! Op de tweede foto zie je het effect van 1 kleur in twee heel verschillende tinten. De stoel is van het Finse design merk Muuto. Dit merk heeft veel kleurige meubelen en andere designaccessoires in de collectie.
Scandinavisch inrichting neon
Neon kleuren werken sowieso goed in een minimalistisch interieur, omdat er niets is om mee te botsen of te overheersen. Voeg bijvoorbeeld wat kleur toe aan je werk- of studeerkamer, om de boel wat meer energie te geven.Scandinavische studeerkamer

Scandinavische merken met kleur

Ik noemde het Finse design merk Muuto al, maar er zijn nog meer designmerken die kleurige meubelen en accessoires in het assortiment hebben. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij HAY of Ferm Living, beiden afkomstig uit Denemarken, voor meubels in ongewone kleuren. Het Finse Marimekko verkoopt veel accessoires in opvallende kleuren, zoals kussens, beddengoed en servies.

Reageer op dit bericht

Tonen
Niet tonen